Μαξίμου κατά Κωνσταντοπούλου

Μαξίμου κατά Κωνσταντοπούλου

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκρουσιακή τροχιά έχουν εισέλθει οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ενοχλημένος από τον τρόπο που η κ. Κωνσταντοπούλου λειτουργεί ορισμένες φορές στο πλαίσιο των καθηκόντων της, συντηρώντας συχνά εντάσεις μέσα στη Βουλή ή προκαλώντας καθυστερήσεις στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ενημέρωση του προεδρείου της Κ.Ο. προχθές το απόγευμα, απευθύνθηκε ενοχλημένος προς την πρόεδρο της Βουλής, διατυπώνοντας παρατηρήσεις για τη στάση της σχετικά με το θέμα παραχώρησης των διαθεσίμων της Βουλής, για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ανάληψη από τη μητέρα της κ. Κωνσταντοπούλου καθηκόντων προέδρου στο ΕΣΡ και για το θέμα του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο για την ΕΡΤ, διότι η κ. Κωνσταντοπούλου διαφώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην τοποθέτηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη, διαφωνία που ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να επιβάλει κάποιο πρόσωπο της προτίμησής της.

Εν τω μεταξύ, την εντονότατη αντίδραση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε χθες η –συνήθης για περιπτώσεις διαδηλώσεων– απόφαση της Αστυνομίας να δημιουργήσει τεχνητό φραγμό στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, προκειμένου να παρεμποδίζονται οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν «ευαίσθητα» σημεία, όπως είναι η είσοδος του Κοινοβουλίου και το Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό της αντίδρασης είναι ότι για πρώτη φορά πρόεδρος της Βουλής ζήτησε επιτόπου από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων εξηγήσεις για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές ήταν από τον χώρο της υγείας και έκαναν πορεία με προορισμό, όπως οι ίδιοι υποστήριξαν, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο, ως γνωστόν, είναι περίπου στο μέσον της διαδρομής από την προαναφερθείσα είσοδο της Βουλής ώς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Μου κατήγγειλαν πολίτες ότι δεν τους αφήσατε να περάσουν», είπε αρχικά, προσεγγίζοντας τον επικεφαλής αστυνομικό η κ. Κωνσταντοπούλου. Ο διάλογος, όπως καταγράφηκε από τηλεοπτική κάμερα, δείχνει τον μεν αστυνομικό εμφανώς αιφνιδιασμένο να επικαλείται εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την δε πρόεδρο της Βουλής να ζητεί ώς και έγγραφες εξηγήσεις.

«Από ποιον έχετε εντολή; Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και να καταθέσει ψήφισμα», είπε σε έντονο ύφος η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ… Εντολές έχω πάρει…», αποκρίθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Από το Κέντρο Επιχειρήσεων».

Ζ.Κ.: «Να εμποδίσετε την πρόσβαση στη Βουλή; Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα».

Αστ.: «Αυτές τις εντολές έχω πάρει»…

Ζ.Κ.: «Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή».

Αστ.: «Να μην κλείνει ο δρόμος;».

Ζ.Κ.: «Βεβαίως. Δεν μπορείτε να έχετε κλείσει την πρόσβαση».

Αστ.: «Εμείς τους είπαμε, τους κάναμε μία πρόταση, μια επιτροπή…».

«Μα ποιον ενημερώσατε για να κάνετε πρόταση;», τον διέκοψε η πρόεδρος της Βουλής. «Μα δεν μου ζητήσανε να σας δουν…», πρόλαβε να απαντήσει ο αστυνομικός.

Ζ.Κ.: «Σας λέω ότι δεν μπορείτε να κόβετε τον δρόμο σε μια πορεία η οποία διέρχεται μπροστά από τη Βουλή. Υποβαθμίζει τελικά και τη δημοκρατία».

Αστ.: «Εγώ θα μεταφέρω αυτό που μου είπατε…».

Ζ.Κ.: «Δεν μπορείτε να μου λέτε “θα μεταφέρω”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή