Σαρωτική πρεμιέρα Παναθηναϊκού

Σαρωτική πρεμιέρα Παναθηναϊκού

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έπαιζαν στο Περιστέρι, αλλά νικητής αναδείχθηκε ο… Παναθηναϊκός, που πέρασε σαν σίφουνας από την Τρίπολη, κερδίζοντας 0-4 τον Αστέρα και εκμεταλλεύτηκε το 1-1 στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λιγκ.

Το πάθημα από το πρόσφατο παιχνίδι του με τον Αστέρα στη Λεωφόρο έγινε μάθημα για τον Παναθηναϊκό! Αυτή τη φορά όχι μόνο δεν πέταξε στα σκουπίδια το υπέρ του 2-0 από το α΄ ημίχρονο, αλλά το αβγάτισε κιόλας με άλλα δύο γκολ, για να φτάσει σε μια εμφατική νίκη μέσα στην Τρίπολη με το εντυπωσιακό 4-0. Οι «πράσινοι» έκαναν έτσι ποδαρικό με το δεξί στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών και φιλοδοξούν να συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να παίρνουν την πρώτη θέση και τις πέντε φορές που συμμετείχαν στα πλέι οφ.

Κλειδί για τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του και η εξαιρετική συνεργασία των δύο επιθετικών του. Ο Κλωναρίδης έκοβε και ο Καρέλης έραβε, με τον δεύτερο να αξιοποιεί ιδανικά τις δύο ασίστ του πρώτου, τελειώνοντας το παιχνίδι από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Το δρόμο τον είχε ανοίξει στο 26΄ ο Σίλντενφελντ, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Αστέρας είχε μπει πολύ ορμητικά και η επιλογή του Αναστασίου να παίξει με τον Κουτρουμπή σε ρόλο αμυντικού χαφ, έδειχνε ότι είχε θορυβηθεί από τις πολλές ευκαιρίες που είχαν δημιουργήσει οι γηπεδούχοι στα προηγούμενα παιχνίδια τους με τον Παναθηναϊκό.

Το γκολ του Κροάτη, όμως, άλλαξε τις ισορροπίες. Οι «πράσινοι» ήλεγξαν το ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τους χώρους που άφηνε το ρίσκο των γηπεδούχων, με συνέπεια να έλθει το 2-0 από τον Καρέλη στο 45΄. Οταν ο ίδιος πέτυχε το 3-0 στο 55΄, τα πάντα είχαν κριθεί. Οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν την άμυνά τους, αλλά δεν σταμάτησαν να απειλούν με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές, οι Μαυρίας και Μπεργκ που είχαν έλθει από τον πάγκο, συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Σουηδό να διαμορφώνει το 4-0 στο 82΄, σκορ ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό μέσα σε μια αήττητη έως χθες έδρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46΄ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78΄ Μουνάφο), Φακούντο Πάρα (60΄ Μπαντιμπαγκά), Μπαράλες.

ΠΑΟ: Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής (80΄ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73΄ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66΄ Μαυρίας), Καρέλης.

Παιχνίδι με πολλές φάσεις και ανικανοποίητους τους δύο αντιπάλους έγινε στο Περιστέρι. Ατρόμητος και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και χαμένες ευκαιρίες και έμειναν πίσω στη μάχη για την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Αγκουαζί μόλις στο 7΄ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ιτάνζ σε κόρνερ και πλάσαρε αμαρκάριστος στην εστία του ΠΑΟΚ, δίνοντας το προβάδισμα στον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο 32΄ με τον Περέιρα. Από μια σύγχυση σε ένα πλάγιο, η μπάλα έφτασε στον Τζιόλη, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Αργεντινό μέσο, που εύκολα έκανε το 1-1. Στο 35΄ ο Ιτάνζ απέκρουσε σουτ του Ναπολεόνι, στο 62΄ ο Περέιρα σούταρε ιδανικά, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς του Ατρομήτου, ενώ στο 84΄ ο «Δικέφαλος» βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-2, όμως ο νεοεισελθών Μπάρκας που πήρε τη θέση του Γκορμπούνοφ, απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Αθανασιάδη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Καραμάνου να ηττηθεί από τον Ιτάνζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ (83΄ Μπάρκας), Γκαρσία (62΄ Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (50΄Κοντοές), Αγκουαζί, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε (85΄ Πόζογλου), Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή