Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο Booker 2015 για το σύνολο του έργου του απέσπασε ο Ούγγρος συγγραφέας Laszlo Krasznahorkai  (φωτ.). Τα κείμενά του έχουν συγκριθεί με έργα του Κάφκα, ο οποίος ήταν και ο προσωπικός λογοτεχνικός ήρωας του συγγραφέα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους φετινούς υποψήφιους για το Booker ήταν οι Amitav Ghosh, Mia Couto, Fanny Howe κ.ά. «Θα προτιμούσαμε να μην έπρεπε να επιλέξουμε έναν νικητή, όλοι οι δέκα συγγραφείς που ήταν υποψήφιοι είναι ξεχωριστοί για διαφορετικούς λόγους και όλοι θα άξιζαν να πάρουν το βραβείο» ανέφερε η διευθύντρια της επιτροπής των Booker, Marina Warner.

(…) Μπορεί η ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Youth», που παρουσιάστηκε χθες στο Φεστιβάλ Καννών, να μιλά για τη μεγάλη ηλικία και το πέρασμα του χρόνου, παρ’ όλα αυτά οι «ηλικιωμένοι» ηθοποιοί της ταινίας ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Τύπου. Ενας καταπληκτικός Μάικλ Κέιν, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ με «ζεν» αέρα και η grand dame Τζέιν Φόντα. «Οποια κι αν είναι η ηλικία μας, μπορούμε να κοιτάζουμε στο μέλλον, κι αυτό είναι το sine qua non της νιότης. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι το “Youth” είναι αισιόδοξη ταινία», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Σορεντίνο.

(…) Πάντως, πολλά είναι τα αρνητικά σχόλια σχετικά με τα περιστατικά απομάκρυνσης από υπαλλήλους του Φεστιβάλ Καννών γυναικών που δεν φορούσαν ψηλά τακούνια… Η Βρετανίδα ηθοποιός Emily Blunt , η οποία επίσης ανέβηκε φέτος στο κόκκινο χαλί για τη συμμετοχή της ταινίας της στο διαγωνιστικό τμήμα, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να φοράμε τακούνια, εγώ θα προτιμούσα να έρθω με τα αθλητικά μου»… Η χειρότερη περίπτωση ήταν αυτή της Δανέζας παραγωγού Valeria Richter, στην οποία αρνήθηκε η είσοδος επειδή δεν φορούσε τακούνια, αν και το αριστερό της πόδι είναι ακρωτηριασμένο.

(…) Ενδιαφέρουσα η είδηση ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Μπίρμινχαμ της Αγγλίας το θέατρο Τόπος Αλλού και ο διευθυντής του, σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής. Αφορμή το φόρουμ «Eubullying» με θέμα τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε το Τόπος Αλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή