Βαρουφάκης: Παραμύθια τα περί καταγραφής του Eurogroup

Βαρουφάκης: Παραμύθια τα περί καταγραφής του Eurogroup

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί την Τετάρτη να μην ήθελε να σχολιάσει το δημοσίευμα των New York Times περί ηχογράφησης του Eurogroup με το κινητό του, αρκούμενος να δηλώσει «ουδέν σχόλιο», ωστόσο μια μέρα αργότερα ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, άλλαξε ρότα και υποστήριξε πως πρόκειται για «παραμύθια».

«Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια», ήταν το σχόλιο του έλληνα ΥΠΟΙΚ κατά την είσοδό του στη Βουλή, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα που τον ήθελε να καταγράφει τις συνομιλίες του με τους ομολόγους του, κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Ρίγας.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος Σούζι Χάνσεν είχε γράψει στο άρθρο της πως ο κ. Βαρουφάκης «λέει ότι έχει ηχογραφήσει τη συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη δημοσιεύσει εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας».

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Βαρουφάκης είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ότι «μετά από τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών, και καταλαβαίνετε τι εννοώ», τονίζοντας παράλληλα πως «ο υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι».

Μπορεί τελικά να του πήρε μια μέρα παραπάνω, όμως τελικά ο εθισμός του στην αυτοδιάψευση, έκανε και πάλι την εμφάνισή του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή