6 λάθη που θαμπώνουν τα μαλλιά σας

6 λάθη που θαμπώνουν τα μαλλιά σας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λατρεύετε τα μαλλιά σας όταν δείχνουν λαμπερά και αναρωτιέστε τι πάει στραβά κάθε φορά που τα βλέπετε θαμπά και άτονα. Σίγουρα, η beauty routine σας μπορεί να περιλαμβάνει κάποια σωστά βήματα και προϊόντα που προστατεύουν και ενισχύουν τα μαλλιά σας, αλλά καμιά φορά γίνονται και λάθη. Μάθετε ποια είναι αυτά και πώς σαμποτάρουν το χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών σας.

1. Προϊόντα styling με βαριά σύνθεση

Μπορεί τα περισσότερα προϊόντα να έχουν στη σύνθεσή τους συστατικά που προστατεύουν τα μαλλιά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ταιριάζουν όλα στον τύπο της τρίχας σας. Γι΄αυτό το λόγο ρώτησε τον κομμωτή σας ή έναν ειδικό για τα λάδια, τις σιλικόνες και όλα τα προϊόντα hair styling που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

2. Λάθος τρόπος χτενίσματος

Ναι, το να χτενίζετε λάθος τα μαλλιά σας επηρεάζει και το χρώμα τους. Μην τα βουρτσίζετε όταν είναι βρεγμένα και προσπαθήστε να μην τα ταλαιπωρείτε πολύ όταν τα πιάνετε κότσο ή αλογοουρά.

3. Δεν τα κόβετε συχνά

Το ιδανικό είναι να πηγαίνετε κάθε 10 με 12 εβδομάδες στο κομμωτήριο για να “καθαρίζετε” τις άκρες από την ψαλίδα. Τα μαλλιά σας στο τελείωμά τους είναι πιο κατεστραμμένα από οποιοδήποτε άλλο σημείο κι έτσι δεν πρέπει να αμελείτε το ραντεβού στο κομμωτήριο για να τα περιποιείστε.

4. Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ conditioner

Το σωστό σαμπουάν κάνει τη μισή δουλειά και το conditioner ολοκληρώνει το αποτέλεσμα. Άρα δεν πρέπει να το προσπερνάτε. Επιπλέον, μπορείτε μία ή δύο φορές την εβδομάδα να εφαρμόζετε μία μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή