ΚΚΕ: Νέο μνημόνιο ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Νέο μνημόνιο ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ακόμη μία προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων περιγράφουν στο ΚΚΕ την κυβερνητική γραμμή περί πολιτικής λύσης από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας. Στον Περισσό εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο και «εγκαταλείπει μία-μία τις όποιες προεκλογικές της υποσχέσεις», ενώ «προσπαθεί να παγιδεύσει τον λαό, με κλίμα φόβου, ψευτολεονταρισμούς και κοροϊδία για “πολιτικές λύσεις” στη Σύνοδο Κορυφής, που δήθεν δεν θα περιέχουν νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις». Στον Περισσό τονίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα μέτρα, είτε ως συνολικό πακέτο είτε τμηματικά, «είναι αδιάφορο, αφού τον λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός».

Τις επόμενες ημέρες, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα συνεχίσουν τις περιοδείες που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο. Τις ερχόμενες εβδομάδες ο κ. Δ. Κουτσούμπας θα βρεθεί εκτός Ελλάδος, ξεκινώντας από την Τουρκία. Από τις 26 έως και τις 29 Μαΐου, ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, έπειτα από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Κατά την παραμονή του στην Τουρκία, ο κ. Κουτσούμπας θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και θα συναντηθεί με την ηγεσία και οργανώσεις του Κ.Κ. Τουρκίας. Στην Κωνσταντινούπολη θα μιλήσει σε φοιτητές και εργαζομένους σε πανεπιστήμιο και σε εκδήλωση του πολιτιστικού κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ». Ο κ. Κουτσούμπας θα μεταβεί και στη Σμύρνη, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΤ, με αφορμή τις εκλογές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT