Ζωντανές ζωγραφιές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες κορίτσια, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και λουλουδένια στεφάνια στα μαλλιά, «στόλισαν» τους δρόμους και τα σοκάκια της Μαδρίτης.

Οι μικρές κοπέλες, γνωστές και ως βασίλισσες του Μάη, γιόρτασαν το «Las Mayas», μια γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ισπανία στις αρχές του μήνα. Τα κορίτσια, 7-11 χρόνων, ντύνονται με ανοιχτόχρωμα φορέματα και φορούν στα μαλλιά τους στεφάνια από ανοιξιάτικα λουλούδια. Στη συνέχεια κάθονται ακίνητα σε έναν ανθοστολισμένο βωμό που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και δέχονται τις ευχές των περαστικών. Αφού περάσουν μερικές ώρες, οι μικρές βασίλισσες, μαζί με τις οικογένειές τους, οδηγούνται στην κοντινή εκκλησία για να παραστούν σε μια ειδική τελετή. Η γιορτή «Las Mayas» έχει τις ρίζες στον Μεσαίωνα όπου απο-τελούσε την ετήσια λατρευτική τελετή για τον ερχομό της άνοιξης, τη γονιμότητα των αγρών και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή