Αντιδράσεις εντός Βουλής για τα άτοκα δάνεια βουλευτών

Αντιδράσεις εντός Βουλής για τα άτοκα δάνεια βουλευτών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύκλο συζητήσεων άνοιξε εντός Βουλής η απόφαση που ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διάσκεψη των προέδρων, να γίνουν αποδεκτά αιτήματα βουλευτών για να τους χορηγηθεί από το «ειδικό τους ταμείο» άτοκο δάνειο.

Η διαδικασία δεν είναι καινούργια και το θέμα, που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν την εθνική αντιπροσωπεία, αυτή τη φορά λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας απλώς προσέλαβε νέες διαστάσεις. Τα δάνεια αυτά είναι άτοκα και αφορούν ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φθάνουν τις 10 ή και τις 15 χιλιάδες, με προφανώς ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (όπως για το ύψος της δόσης).

Στη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο κ. Γ. Μπαλάφας φέρεται να πρότεινε όχι μόνο να μην ικανοποιηθούν αυτή τη φορά τα αιτήματα, αλλά και να καταργηθεί το εν λόγω ταμείο των βουλευτών – θέση με την οποία διαφώνησε, όπως λέγεται, ο κ. Αλ. Μητρόπουλος.

«Οσοι έχουν ανάγκη»

Επιχείρημά του είναι πως η Βουλή θα πρέπει να μπορεί να στηρίζει όποιους βουλευτές έχουν ανάγκη. «Τίθεται μια συζήτηση απ’ όλους μας, ότι καλό είναι να ξαναδούμε αυτό το θέμα στη βάση του από την αρχή, αν αυτό το ταμείο μπορεί να εξυπηρετεί κι άλλες πρωτοβουλίες των βουλευτών και να μην αφορά μόνο τη δυνατότητα κάποιου δανείου», σημειώνει σε συνέντευξή του (Βήμα) ο κ. Σπ. Λυκούδης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο βουλευτές του ΚΚΕ και του «Ποταμιού» δεν έκαναν αίτηση χορήγησης δανείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή