Ενιαία συμφωνία, το ζητούμενο της συνεδρίασης της ΚΕ

Ενιαία συμφωνία, το ζητούμενο της συνεδρίασης της ΚΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενιαία συμφωνία στη συνεδρίαση της ΚΕ αλλιώς δεν θα υπάρξει βιωσιμότητα», ανέφερε σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγή της κυβέρνησης που συμμετέχει  της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι μία και ενιαία, διαφορετικά δεν θα είναι βιώσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει θέση υπέρ της διαγραφής μέρους του χρέους της χώρας ώστε να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν συζητά ούτε η Επιτροπή, ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας εξελίσσεται από το μεσημέρι στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων που υποστηρίζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Απόψε θα διανεμηθεί σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ αναμένεται ότι όλες οι τάσεις , αλλά και μεμονωμένα στελέχη θα καταθέσουν πολλές τροπολογίες.

Μιλώντας στην ΚΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ΦΠΑ είναι τριών ταχυτήτων , 7%, 14% και 22%, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση ζητά για το 2015 να είναι κάτω του 1%, το 2016 να είναι 1,5% και να προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1% για το τρέχον έτος. Οι προυποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση είναι συμβατές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι είναι αναγκαία η προετοιμασία του λαού για μια εναλλακτική λύση και πρόσθεσε την αντίθεσή του στην θέση για πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Επικριτικός για την διαπραγματευτική ήταν ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι καθυστέρηση πληρωμής δόσης δεν σημαίνει πιστωτικό γεγονός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή