Οι ισπανικές δημοτικές εκλογές θορύβησαν τις αγορές

Οι ισπανικές δημοτικές εκλογές θορύβησαν τις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υποχώρηση οδήγησε χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο προβληματισμός που προκάλεσε η ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας, καθώς και η εντεινόμενη ανησυχία για το κατά πόσον η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της.

Οπως επισημαίνει το Reuters, η πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δεδομένου ότι υπάρχει και η στήριξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν σημειώσει κέρδη στη διάρκεια του έτους παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει το θέμα της Ελλάδας. Ο συνδυασμός των εξελίξεων σε Μαδρίτη και Αθήνα προκάλεσε, όμως, ανησυχία στους επενδυτές με το χρηματιστήριο της Μαδρίτης να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες και τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με πτώση 2,01%. Με πτώση 2,09% έκλεισε, άλλωστε, και ο δείκτης FTSE ΜΙΒ του Μιλάνου, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,5%.

Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένος χθες, δεδομένου ότι οι αγορές Λονδίνου, Φρανκφούρτης και Νέας Υόρκης παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας της Πεντηκοστής. Πτωτικά κινήθηκε και το πετρέλαιο, με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται το βράδυ στα 59,83 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 63,25 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή