Ποιους προτείνει ο Π. Λαφαζάνης για τη ΡΑΕ

Ποιους προτείνει ο Π. Λαφαζάνης για τη ΡΑΕ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτάσεις του για την πλήρωση των κενών θέσεων προέδρου, α΄ αντιπροέδρου και ενός μέλους της ΡΑΕ γνωστοποίησε με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να γνωμοδοτήσει όπως προβλέπει η νομοθεσία. Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Νικόλαος Μπουλαξής, απόφοιτος και διδάκτωρ του ΕΜΠ, ο οποίος από το 2001 εργάζεται στη ΡΑΕ. Μέχρι και τον Απρίλη του 2002 ως συνεργάτης της Αρχής με σύμβαση έργου και, ακολούθως, σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, όπου προσελήφθη με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Μέχρι τον Μάρτιο του 2007 απασχολήθηκε στη Μονάδα Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων, από τον Μάρτιο 2007 μέχρι τον Μάιο 2013 ως επικεφαλής της Ομάδας Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών της ΡΑΕ και από τον Μάιο 2013 είναι επικεφαλής της Ομάδας Ηλεκτρικών Συστημάτων της Αρχής.

Για τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου προτείνεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μανωλκίδης, ο οποίος υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργού Πολιτισμού σε θέματα νομικής και οργανωτικής υποστήριξης της ολυμπιακής προετοιμασίας το διάστημα 2000-2004. Από το 2002 έως και τον Οκτώβριο του 2012 παρείχε νομικές υπηρεσίας στη ΡΑΕ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 έως σήμερα είναι αποσπασμένος στο γραφείο της βουλευτού Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη, δραστηριότητα που προκάλεσε επικριτικά σχόλια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στο Twitter. O κ. Μανωλκίδης είναι επίσης εθνικός ενεργειακός εμπειρογνώμων της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (D.G. Enlargement) και σύμβουλος σε θέματα Περιφερειακής Εκπαίδευσης στο Κοινοτικό Κεκτημένο στη ΝΑ Ευρώπη με συχνή παρουσία σε Σόφια, Τίρανα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και Ζάγκρεμπ. Η κ. Νεκταρία Καρακατσάνη, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά της Ενέργειας από το London Business School, με 15ετή εμπειρία στην ανάλυση και ρύθμιση αγορών ηλεκτρικής ενέργειας σε θεσμικούς και ακαδημαϊκούς φορείς Ελλάδας και Αγγλίας, προτείνεται για απλό μέλος της ΡΑΕ.

Η πλευρά της αγοράς απέφυγε χθες τα σχόλια για τα προτεινόμενα πρόσωπα, προτάσσοντας ως θετικό το γεγονός ότι θα σταματήσει να είναι ακέφαλη η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή για την αγορά ενέργειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει εξαγγείλει ήδη τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της ΡΑΕ με αφορμή την απόφασή της για αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ (τέλος ΑΠΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή