Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μουσική του ήταν ένας από τους λόγους που η τηλεοπτική σειρά «Twin peaks» απέκτησε φανατικό κοινό. Ο άλλος λόγος ήταν, βέβαια, η πρωτοπόρα σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιντς. Τώρα, ετοιμάζονται νέα επεισόδια του εμβληματικού σίριαλ και ο συνθέτης Αντζελο Μπανταλαμέντι (φωτ.) δήλωσε ότι θα συμβάλει και αυτός στην ομάδα. Νεοϋορκέζος, βραβευμένος με Γκράμι για το θέμα που έγραψε για το Twin Peaks, έχει επηρεάσει πολλούς νεότερους μουσικούς, που τον λατρεύουν, όπως η Λάνα ντελ Ρέι.

(…) Υπήρξαν ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα της μουσικής σκηνής της δεκαετίας του ’70. Εγραψαν και τραγούδησαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της περιόδου, όπως το «Bridge over troubled water». Ομως, ο Αρτ Γκαρφάνκελ φαίνεται ότι δεν συγχώρεσε ποτέ τον Πολ Σάιμον για την απόφαση να αποχωρήσει από το δίδυμο όταν ήταν στον κολοφώνα της δόξας τους. Και σαράντα πέντε χρόνια μετά, εκφράζεται γι’ αυτόν με τον χειρότερο τρόπο. Οι δηλώσεις έγιναν πριν ξεκινήσει η παγκόσμια περιοδεία του. Το 2010, είχαν αποφασίσει να κάνουν κοινές εμφανίσεις, όμως ένα πρόβλημα στις φωνητικές χορδές του Γκαρφάνκελ προκάλεσε την ακύρωσή τους.

(…) Hταν αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος ζωγράφος του 20ού αιώνα. Ομως, ο χαρακτήρας του οδήγησε στην απόγνωση τους οικείους του, είτε ήταν οι ερωμένες του είτε η οικογένειά του. Ο Πάμπλο Πικάσο έμεινε στην ιστορία για το ταλέντο και τη σκληρότητά του. Ακόμα και η εγγονή του Μαρίνα, κόρη του γιου του, Πάολο, δήλωσε πρόσφατα ότι αποφάσισε να πουλήσει μια σειρά κεραμικών του παππού της, μόνο και μόνο για να ξεφορτωθεί τις κακές αναμνήσεις ενός ανθρώπου που δεν της έδειξε καμιά τρυφερότητα.

(…) H ιστορία ξεκίνησε το 1977, όταν ο διάσημος σκηνοθέτης κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικη. Φαίνεται, όμως, ότι ο Ρομάν Πολάνσκι, που είναι σήμερα 81 ετών και ζει μόνιμα στη Γαλλία, έχει ακόμα προβλήματα με τον πολωνικό νόμο. Οι πολωνικές αρχές, μάλιστα, ζήτησαν από τις αμερικανικές σειρά εγγράφων, καθώς ο σκηνοθέτης είχε διαφύγει στις ΗΠΑ όταν έγινε γνωστή η υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή