OMEGA: Μια βραδιά στο διάστημα

OMEGA: Μια βραδιά στο διάστημα

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O George Clooney ενώνεται με μία σειρά από θρυλικούς αστροναύτες σε μία εκδήλωση πραγματικά γεμάτη αστέρια, γιορτάζοντας την αφοσίωση της OMEGA στα διαστημικά ταξίδια και την ιστορία της ως το πρώτο ρολόι που φορέθηκε ποτέ στο διάστημα.

Το 1969, όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας ενός από τα πιο σημαντικά κατορθώματα της ανθρωπότητας, καθώς οι πρώτοι άνθρωποι βγήκαν και περπάτησαν στην επιφάνεια της σελήνης. Έχοντας τα ρολόγια Speedmaster φορεμένα στους καρπούς των χεριών τους, αυτή η στιγμή των πρωτοπόρων δεν δημιούργησε ιστορία μόνο για τον κόσμο ολόκληρο, αλλά και για την πρωτοποριακή μας εταιρία.

Στις 12 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, μία ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώθηκε στο Χιούστον του Τέξας, για να τιμήσει την αδιάκοπη προσήλωση της OMEGA στην εξερεύνηση του διαστήματος. Η OMEGA είναι το μοναδικό Brand ωρολογοποιίας το οποίο έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εξερεύνησης του διαστήματος, πάντα με την ευστροφία και την ακρίβεια που απαιτεί η υπηρεσία σε μία τέτοια αποστολή.

Η αξέχαστη εκείνη βραδιά αναβίωσε μέσα σε ένα τεράστιο υπόστεγο αεροσκαφών το οποίο είχε μεταμορφωθεί σε ένα έναστρο σύμπαν. Καθώς η εκδήλωση άρχισε, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν κοκτέιλ καθώς επιβιβάζονταν σε ένα εντυπωσιακό διαστημικό σκάφος, το οποίο στη συνέχεια «αναχώρησε» ηχητικά από την Γη και τους μετέφερε σε ένα θεαματικό σεληνιακό σκηνικό. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι αστροναύτες Gene Cernan, General Thomas Stafford, Captain James Lovell, προεξέχοντα μέλη της κοινωνίας του Χιούστον, όπως επίσης και  η ιέρεια του στιλ Lynn Wyatt, η φιλάνθρωπος Becca Cason Thrash, ο παίκτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Chester Pitts, η ηθοποιός Joanna Garcia Swisher καθώς και μία μεγάλη σειρά από θρυλικά ονόματα της βιομηχανίας.

Επί σκηνής, η ψυχαγωγία ήταν εξίσου απολαυστική, καθώς ο πρεσβευτής της φίρμας, ο George Clooney, μοιραζόταν με το κοινό την εκτίμησή του για τους αστροναύτες. 

"Τότε, ήταν μία εποχή για εμάς στη χώρα μας που χρειαζόμασταν αυτούς τους ανθρώπους για να ονειρευόμαστε” είπε. Και συνέχισε, “Εσείς κύριοι είστε πραγματικά έμπνευση για όλους εμάς εδώ και πρέπει να σας πω πόσο μεγάλη τιμή είναι για μένα να στέκομαι εδώ πάνω, μαζί σας.”

Ο George ήταν μόλις 8 χρονών την εποχή που έγινε η πρώτη προσελήνωση και το Speedmaster έγινε ακαριαία σύμβολο. Το ρολόι αυτό, γνωστό ως "The Moonwatch", το «Ρολόι της Σελήνης», έχει ταξιδέψει μαζί με τους πιο θαρραλέους και τολμηρούς αστροναύτες στην ιστορία. Όταν μερικοί από αυτούς επέλεξαν το Speedmaster σαν το προσωπικό τους ρολόι το 1962, αυτό έκανε τη NASA να αναζητήσει ένα χρονογράφο εξαιρετικής ανθεκτικότητας και ακρίβειας για όλες τις επανδρωμένες αποστολές. Το Speedmaster, αφού ανταποκρίθηκε άριστα σε αυστηρές και ακραίες δοκιμασίες, ανακηρύχθηκε "Flight Qualified" («Πλήρως Κατάλληλο για Πτήση») για τις πιο τολμηρές αποστολές.

Από τότε, έχει συνοδεύσει τους αστροναύτες και στις έξι σεληνιακές προσεδαφίσεις, επιβεβαιώνοντας έναν άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στην OMEGA και τις διαστημικές αποστολές. Ο Πρόεδρος της OMEGA Stephen Urquhart συνόψισε την αξεπέραστη σχέση που υπάρχει με την αποστολή του Apollo 13:

 “Για την OMEGA ήταν μία απίστευτη ιστορία. Θα μπορούσε να είναι μία καταστροφή αλλά τελικά εξελίχθηκε με φανταστικό τρόπο και σήμερα είναι ένα καταπληκτικό κεφάλαιο της κληρονομιάς μας.” 

Η συλλογή Speedmaster Collection 2015

Με οδηγό τη δέσμευσή της για καινοτομία, περήφανα η OMEGA παρουσιάζει τα νέα μοντέλα της συλλογής ρολογιών Speedmaster για το 2015, διατηρώντας πάντοτε το ίδιο πνεύμα που τα καθιέρωσε στην ιστορία.

Για φέτος, η συλλογή περιλαμβάνει ένα νέο Speedmaster '57, το Apollo 13 Silver Snoopy Award, και το ακτινοβόλο White Side of the Moon, εμπνευσμένο από τη λάμψη του φεγγαριού που βλέπουμε από τη Γη.

Τέσσερα νέα σχέδια έχουν επίσης προστεθεί στη σειρά των Speedmaster Dark Side of the Moon. Αυτά τα ξεχωριστά στιλ είναι η επιπλέον απόδειξη ότι μπορούν πάντα να ανακαλύπτονται νέα όρια στο design και την τεχνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για την OMEGA και το Διάστημα μπορείτε να βρείτε εδώ

http://www.omegawatches.com/planet-omega#Space

Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή Speedmaster:

http://www.omegawatches.com/baselworld2015/dark-side-of-the-moon

http://www.omegawatches.com/baselworld2015/speedmaster-silver-snoopy-award

http://www.omegawatches.com/baselworld2015/speedmaster57

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή