Στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων στα Πρότυπα

Στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων στα Πρότυπα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη των νέων διαδικασιών που θεσμοθετήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία. Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προσέφυγε γονέας μαθητή της Στ΄ Δημοτικού και ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Οπως επισημαίνει στην προσφυγή, οι επίμαχες αποφάσεις στηρίζονται στον νόμο του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και έρχονται σε αντίθεση με σωρεία συνταγματικών αρχών.

Ο γονέας αναφέρει ότι ο γιος του προετοιμαζόταν για να συμμετάσχει στις εξετάσεις εισαγωγής σε πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο βάσει του προηγούμενου νόμου.

Ομως με τις νέες διατάξεις δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα συμμετοχής του μαθητή στις διαδικασίες επιλογής σε πειραματικό γυμνάσιο αλλά μόνο σε πρότυπο.

Και αυτό, γιατί διαχωρίζονται πλέον τα πρότυπα από τα πειραματικά γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το μέχρι τότε καθεστώς που είχε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία και συνιστούσαν έναν ξεχωριστό τύπο σχολείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή