Η ΕΚΤ έδωσε την αφορμή για ρευστοποιήσεις

Η ΕΚΤ έδωσε την αφορμή για ρευστοποιήσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση της ΕΚΤ, που κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ελλάδα λόγω της υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας των τελευταίων έξι μηνών, ήταν η χθεσινή αφορμή να προχωρήσουν οι επενδυτές σε ρευστοποιήσεις. Η αιτία είναι ασφαλώς η καταγραφή των βραχυπρόθεσμων κερδών που δημιούργησε η διήμερη άνοδος (4,63%) της Τρίτης και της Τετάρτης.

Ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη υπέστη απώλειες 1,69% και διολίσθησε στις 837,41 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε αρκετά αυξημένη και έφθασε τα 93,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα πακέτα αφορούσαν αξία 7,30 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,86%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (4,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (2,63%), της Eurobank (0,67%), της Folli Follie (0,62%), της Grivalia Properties (0,25%) και της Aegean Airlines (0,14%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι ΔΕΗ (-6,24%), MIG (-6,00%) και Ελλάκτωρ (-5,85%).

Η πορεία των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων σε επίπεδο Brussels Group και Euroworking Group και η τυχόν προσέγγιση των δύο πλευρών τόσο για το ΦΠΑ όσο και για τα άλλα ανοιχτά θέματα θα κρίνει εν πολλοίς το κατά πόσο θα μπορεί να ξεκινήσει να γράφεται μία συμφωνία ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου, όπως διεμήνυε χθες η ελληνική κυβέρνηση. Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 3ετούς κρατικού ομολόγου έφθασε το 22,80%, στο 5ετές ομόλογο η απόδοση έφθασε το 15,90%, στη 10ετία είχαμε απόδοση 10,85%. Το spread (διαφορά απόδοσης 10ετούς ομολόγου με αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) κυμάνθηκε στις 1.031 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή