Παραπομπή Γερμανίας στο Ευρωδικαστήριο

Παραπομπή Γερμανίας στο Ευρωδικαστήριο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Κομισιόν τη Γερμανία λόγω των επανειλημμένων παραλήψεών της αναφορικά με τους τακτικούς ελέγχους ασφαλείας των αεροπορικών πτήσεων. Η απόφαση αυτή του εκτελεστικού βραχίονα της Ε.Ε. αποκτά πρόσθετη βαρύτητα στον απόηχο της πρόσφατης συντριβής αεροπλάνου της γερμανικής εταιρείας Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) στις Γαλλικές Aλπεις, όπου 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ― και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έσπευσε να αποσυνδέσει τα δύο γεγονότα. «Οι επιθεωρήσεις της Κομισιόν έδειξαν ότι η Γερμανία δεν εκπληρώνει τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει θέσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφορικά με τη συχνότητα και το εύρος των ελέγχων», αναφέρει η σχετική δήλωση της Επιτροπής. «Παρόμοιοι έλεγχοι είναι αναγκαίοι για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη συνακόλουθη διόρθωση ενδεχόμενων προβλημάτων στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι τα αεροδρόμια, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες οντότητες εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά μέτρα και σταθμά», προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει ότι η Γερμανία παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενδέχεται να της επιβάλει πρόστιμο, όπως σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Γιακούμπ Αντάμοβιτς. Εσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι η απόφαση της Επιτροπής δεν συνδέεται με την πτήση A320 της Germanwings, τον Μάρτιο, όταν ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς –ο οποίος ήταν γνωστό ότι υπέφερε από βαριά κατάθλιψη, αλλά παρέμενε στην υπηρεσία– έριξε με τη θέλησή του το μοιραίο Airbus στις Γαλλικές Aλπεις. Τέλος, η ανακοίνωση της Κομισιόν διευκρινίζει ότι οι αιτιάσεις της για παραλείψεις της Γερμανίας αναφορικά με τους απαιτούμενους ελέγχους «δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι τα γερμανικά αεροδρόμια δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή