Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του Χέλμουτ Κολ

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του Χέλμουτ Κολ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πληροφορίες περί κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ διαψεύδει το γραφείο του.

Οπως ανέφερε την Τρίτη, ο Χέλμουτ Κολ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο από τις αρχές Μαΐου όπου αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, καθώς και μια ακόμη εγχείριση, πάντως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα την αποκατάσταση.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Κολ βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα από το 2008, όταν έπεσε και έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έχει επίσης κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2012.

Το γραφείο του πρώην καγκελάριου εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του, αντιδρώντας στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 85χρονος πατέρας της ενοποίησης της χώρας βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε κλινική στη Χαϊδελβέργη.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Spiegel ο Κολ στα 85 του χρόνια εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση του εντέρου. Μάλιστα είχε επισκεφθεί τον περασμένο μήνα στις 4 Μαίου το ορθοπεδικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου για εγχείρηση στο ισχίο και μετά την συγκεκριμένη εγχείρηση είχε δηλώσει στην Bild ότι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

O Χέλμουτ Κολ υπηρέτησε ως καγκελάριος μεταξύ του 1982 και του 1998 και θεωρείται ο «πατέρας της επανένωσης» της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT