Το ραντεβού της τζαζ στο κέντρο της Αθήνας

Το ραντεβού της τζαζ στο κέντρο της Αθήνας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ενα διεθνές φεστιβάλ τζαζ μουσικής με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους, το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους Αθηναίους! Ο λόγος, για το γνωστό Athens Technopolis Jazz Festival που φέτος στα γενέθλια των 15 του χρόνων αποκτά έναν νέο συνεργάτη, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η έναρξη των συναυλιών, που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή (7/6), θα γίνει σήμερα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 8 το βράδυ με την Athens Big Band του Δήμου Αθηναίων. Αύριο θα εμφανιστούν επίσης το ελληνικό Wonderfall Quartet (9 μ.μ.) και το ιταλικό συγκρότημα της acid jazz Nicola Conte Combo (10 μ.μ.).

Πέμπτη βράδυ στην Τεχνόπολη, πάλι στις 8, η Αθηνά Κοντού (γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία) και η μπάντα της Athina Kontou Band θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την τζαζ, την κλασική μουσική και το ελληνικό μπουζούκι. Ακολουθεί έθνικ τζαζ με το γκρουπ του Andreas Rodosthenous από την Κύπρο σε μια συναυλία αυτοσχεδιασμού (9 μ.μ.), οι Ούγγροι Nigun (10 μ.μ.) και οι Πολωνοί OrangeTrane (11 μ.μ.).

Το πρόγραμμα της Παρασκευής εξίσου εντυπωσιακό, με αρχή το κουαρτέτο του Σουηδού σαξοφωνίστα ελληνικής καταγωγής Orfeas Wardig Tsoukalas και συνέχεια το συγκρότημα Jeff Herr Corporation από το Λουξεμβούργο, ομάδα με ενδιαφέρουσα πορεία στην ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή από το 2003. Το φινάλε της βραδιάς θα δώσει ο πιανίστας Emil Viklicky, μια από τις μεγάλες τζαζ προσωπικότητες της παλαιάς Τσεχοσλοβακίας. Οσο για τις συναυλίες της Κυριακής, μη χάσετε στις 11 μ.μ. το πρόγραμμα της ομάδας του Τούρκου Mercan Dede, ο οποίος αντλεί από τα μουσικά και φιλοσοφικά διδάγματα της σουφικής παράδοσης και τα εφαρμόζει στη σύγχρονη μουσική.

​​Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3475518.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή