Σύντομα (03/06/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 21η θέση με τα καλύτερα μνημεία διεθνώς η Ακρόπολη

Στη λίστα του ΤripAdvisor με τα είκοσι πέντε κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος στην Ευρώπη περιλήφθηκε η Ακρόπολη, με βάση τις κριτικές των χρηστών του. Η Ακρόπολη κατατάχθηκε στην εικοστή πρώτη θέση. Σύμφωνα με τη λίστα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ιστότοπου στον κόσμο, την πρώτη θέση με τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος στην Ευρώπη κατέλαβε η Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Βαρκελώνη. Στην παγκόσμια λίστα με τα είκοσι πέντε σημεία ενδιαφέροντος, η Ελλάδα δεν είχε παρουσία. Την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε το Ανγκορ Βατ στην Καμπότζη, που έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ΤripAdvisor δημοσιοποίησε και τη λίστα με τα δέκα σημεία κορυφαίου ενδιαφέροντος στην Ελλάδα –όπως τα επέλεξαν οι χρήστες του–, τα οποία με βάση τη σειρά κατάταξης έχουν ως εξής: Ακρόπολη, Παρθενώνας, Μετέωρα, Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών, Ναός Ηφαίστου, Μοναστήρι Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, Ακρόπολη Λίνδου, Σπιναλόγκα, Θέατρο Επιδαύρου, Ερμής του Πραξιτέλη.

Δραστική συρρίκνωση ζημιών στη «Σελόντα»

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της «Σελόντα» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ θεαματική ήταν η συρρίκνωση των καθαρών ζημιών του ομίλου, αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε σε 32,84 εκατ. ευρώ, οριακά μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι (32,93 εκατ. ευρώ). Σε επίπεδο εταιρείας ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος, καθώς φέτος διαμορφώθηκε σε 31,47 εκατ. ευρώ έναντι 29,17 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014. Τα λειτουργικά αποτελέσματα για τον όμιλο διαμορφώθηκαν σε κέρδη 3,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 64.000 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Ο όμιλος κατέγραψε καθαρές ζημίες το α΄ τρίμηνο του 2015, σημαντικά μειωμένες όμως σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2014, καθώς φέτος διαμορφώθηκαν σε 473.436 ευρώ έναντι ζημιών 4,81 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου, μετά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την κεφαλαιοποίηση τραπεζικού δανεισμού, είναι πλέον θετικά, με ποσό 23 εκατ. ευρώ.

Σε τεχνικά προβλήματα αποδίδει η διοίκηση του ΟΛΠ τη σημαντική υστέρηση εσόδων της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων μέσω της προβλήτας Ι που ελέγχει. Παράλληλα, έσπευσε να διαψεύσει χθες αναφορές ότι ο κύριος λόγος της πτώσης των εσόδων είναι η μεγάλη πτώση της δραστηριότητας της MSC (Mediterranean Shipping Company), που αποτελεί και τον σημαντικότερο πελάτη του ΟΛΠ, αναφορικά με την προβλήτα Ι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση που έχει συναφθεί με τη MSC από το 2010 παραμένει σε ισχύ και οι υποχρεώσεις της MSC τηρούνται απόλυτα. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι η προβλήτα Ι είναι σήμερα το πλέον ζημιογόνο σκέλος του λιμανιού, καθώς κατά το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε έσοδα 3,75 εκατ. ευρώ (από 6,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Αλλαγή επτά μελών στο δ.σ. της ΕΥΔΑΠ

Στην αλλαγή επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, αλλά όχι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, όπως αναμενόταν, προχώρησε χθες το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών. Τα νέα μέλη, που ανακοινώθηκαν χθες στη γενική συνέλευση της εταιρείας, είναι οι Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Μιχαήλ Σταυρουλάκης, Νικόλαος Σαράντης, Ιωάννης Καρδαράς, Γεώργιος Μακρινός, Ελευθέριος Μαγιάκης και Ελευθέριος Χαραλαμπάκης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Βαρθολομαίος, παρέμεινε στη θέση του, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος Ευάγγελος Παλαιολόγος αντικαταστάθηκε.

Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας

Tαξίδι εξοικείωσης στη Σερβία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τουριστικών πρακτορείων από τη χώρα μας, οργανώθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και η Σερβία στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στην ελληνική αποστολή, εκπροσώπων του Σερβικού Οργανισμού Τουρισμού και στελεχών σερβικών εταιρειών τουρισμού, ενώ έγινε και παρουσίαση της Air Serbia. Το ταξίδι εξοικείωσης οργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα, το υπουργείο Τουρισμού της Σερβίας και τον Σερβικό Οργανισμό Τουρισμού, με την υποστήριξη της Air Serbia και τη συνδρομή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT