Νέο «όχι» στη Βίκυ Σταμάτη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη «όχι» εισέπραξε για το αίτημα αποφυλάκισής της η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο εισαγγελέας στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, ήταν αρνητικός στο να αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη καθώς, όπως αιτιολόγησε, δεν απέδρασε εν θερμώ πρόσφατα μετά την απόρριψη από το δικαστήριο ανάλογου αιτήματός της, αλλά είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή της και, επιπλέον, δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα τέτοιας βαρύτητας που να δικαιολογούν τη διακοπή της κράτησής της. Η αιτούσα υποδέχθηκε την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα με έναν ψαλμό, «ελέησόν με, Κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο, Κύριε…», ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για άλλη μία φορά «για πολιτική δίωξη».

Το δικαστήριο, πάντως, επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο με ψήφους 3 έναντι 2 αποφάσισε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση με τις μίζες σε κάθειρξη 12 ετών ως συνεργός του Ακη Τσοχατζόπουλου. Με οριακή πλειοψηφία 3 ψήφων έναντι 2 αποφυλακίστηκε (με εγγύηση 700.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Α.Τ.) και ο πρώην υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνος Μιχαηλίδης, που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT