Αισιοδοξία Καμμένου, σκεπτικισμός σε ΑΝΕΛ

Αισιοδοξία Καμμένου, σκεπτικισμός σε ΑΝΕΛ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκεπτικισμό αλλά και συζητήσεις ακόμη και για πρόωρες εκλογές προκαλεί στους ΑΝΕΛ η συζήτηση για τη συμφωνία η οποία προετοιμάζεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εταίρους της, παρά την αισιοδοξία που εκφράζει ο κ. Π. Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προέβλεψε χθες συμφωνία με τους εταίρους στη βάση «της λαϊκής εντολής που έχει δοθεί». Στην Κάνδανο Χανίων, όπου βρέθηκε για την εκδήλωση μνήμης των 74 ετών από την καταστροφή του χωριού από τους ναζί, εκτίμησε πως οι «διαπραγματεύσεις πάνε καλά» και επισήμανε πως η ευθύνη τους έχει αναληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία «προς όφελος του ελληνικού λαού». Εν συνεχεία, ο κ. Καμμένος μίλησε για τη ναζιστική θηριωδία και προχώρησε σε έναν από τους συνήθεις παραλληλισμούς του, λέγοντας: «Οσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό, είτε με πολεμικά είτε με οικονομικά μέσα, να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ». Λίγο νωρίτερα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι νατοϊκές εγκαταστάσεις στη Σούδα θα παραμείνουν και θα επεκταθούν, ενώ επανέλαβε ότι παραμένει η πρότασή του προς τις ΗΠΑ για στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κάρπαθο. Επίσης, ανέφερε ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ διαφωνούν παγίως με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων.

«Είμαι σίγουρη πως ο πρόεδρος θα διαφυλάξει αυτές τις “κόκκινες γραμμές” που οι ΑΝΕΛ υποστηρίζαμε πάντοτε από τη στιγμή που δημιουργηθήκαμε», σχολίασε (Παραπολιτικά FM) ενόψει της πιθανής συμφωνίας η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Εκτίμησε, ακόμη, ότι σε περίπτωση αδιεξόδου οι εκλογές θα αποτελούσαν θεμιτή λύση. Η κ. Χρυσοβελώνη εξέφρασε τη διαφωνία της με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «παράνομο και αντισυνταγματικό φόρο». Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν ένα τρίτο μνημόνιο, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος κ. Π. Χαϊκάλης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τους ΑΝΕΛ τρίτο μνημόνιο», είπε (Βήμα FM) χαρακτηριστικά και επισήμανε πως το κόμμα του δεν έχει λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT