Ενδιαφέρον για δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Κέρκυρα και Κρήτη

Ενδιαφέρον για δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Κέρκυρα και Κρήτη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ξενοδοχεία και επιπλωμένες κατοικίες πρόκειται να κατασκευασθεί στην περιοχή Υψος στην Κέρκυρα, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται για τη δημιουργία ενός καινοτόμου τουριστικού συγκροτήματος στην Κρήτη, το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες υπηρεσίες διαμονής σε συνδυασμό με εξειδικευμένα προγράμματα τουρισμού υγείας, ευεξίας και κρητικής διατροφής.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, εγκρίθηκε η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, καθώς και των περιβαλλοντικών όρων αυτού σε έκταση 245 στρεμμάτων της εταιρείας Corfu Gardens A.K.TE.ΞΕ. στην Κέρκυρα, στην οποία λειτουργούσε παλαιότερα το Club Mediterranee. Το σύνθετο κατάλυμα δυναμικότητας 734 κλινών θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa). Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία Λέσχης Σκαφών, αθλητικών γηπέδων και άλλων συμπληρωματικών εγκαταστάσεων.

Eξάλλου, στην ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη δημιουργία ενός καθετοποιημένου τουριστικού συγκροτήματος στην Κρήτη, το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες υπηρεσίες διαμονής σε συνδυασμό με την υλοποίηση των πρωτοποριακών προγραμμάτων IMMOT (Εξυπνων Μεσογειακών Μεταβολικών Ομοιοστατικών Θεραπειών) αναφέρθηκαν, χθες, οι ιδρυτές της Eucrasia, Γιώργος Λέων και Κλήμης Ασίκογλου. Η Eucrasia με εμπειρία 20 ετών επιστημονικής έρευνας σε περισσότερες από 12.000 περιπτώσεις, δημιούργησε τα παραπάνω προγράμματα, τα οποία βασίζονται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα, δηλαδή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση και αποκατάσταση. Ολες οι θεραπείες του προγράμματος πραγματοποιούνται στη διεθνή αλυσίδα Six Senses Spa στα Elounda Hotels and Resorts στην Ελούντα της Κρήτης, ενώ η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο συμφωνιών για την επέκταση των προγραμμάτων της σε δύο ακόμη κορυφαία ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Πελοπόννησο. H εταιρεία απέσπασε διεθνή διάκριση από το Conde Nast Traveller για τον Τουρισμό Υγείας στον τομέα της καινοτομίας και της διεθνούς επιχειρηματικότητας, καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου.

Στο μεταξύ, η Dolphin Capital ανακοίνωσε χθες ότι ως άμεση προτεραιότητα θέτει την υλοποίηση των τουριστικών της επενδύσεων Amanzoe σε Killada Hills και Kea Resorts στην Ελλάδα, Playa Grande Club and Reserve στη Δομινικανή Δημοκρατία και Pearl Island στον Παναμά. Η Dolphin επέστρεψε το 2014 στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2007, με τα κέρδη της να αγγίζουν τα 22 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την άντληση ποσού 75 εκατ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε από υφιστάμενους και νέους θεσμικούς επενδυτές, όπως η Third Point, Fortress, BlackRock, JO Hambro, AVI κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή