Τρίτο φεστιβάλ «ΕΥ ΖΗΝ» στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Τρίτο φεστιβάλ «ΕΥ ΖΗΝ» στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, διοργανώνεται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά το 3ο Φεστιβάλ "ΕΥ ΖΗΝ", ένα φεστιβάλ ψυχικής και σωματικής τόνωσης, με ποικίλες δραστηριότητες, γιορτινή ατμόσφαιρα και πολύ κέφι. Το Φεστιβάλ τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε τεράστια συμμετοχή και απήχηση στο κοινό. Το 2014 η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, που οι συμμετοχές ξεπέρσαν τις 3.000!

Το φεστιβάλ διοργανώνουν εθελοντές (Surfers4life) και τα Χείλια Χαμόγελα το υποστηρίζουν με το δικό τους θετικό τρόπο.  Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες, όπου το κόστος είναι 10€, ποσό που διατίθεται στο 100% προς όφελος μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην περιλαμβάνει:

Αγώνες αθλημάτων:

10:00 Αγώνας δρόμου 10K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+)

10:05 Αγώνας δρόμου 5K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+) και Nordic Walking 5Κ

10:10  Αγώνας SUP 3Κ (Ορθια σανιδοκωπηλασία, κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών)

11:30 Αγώνας δρόμου παιδικός kids1: 300μ (8 έως 12 ετών), kids2: 800μ (12 έως 16 ετών)

12:00 Ποδηλατικός αγώνας ΤΤ15K (Κατηγορίες A17-44, 45+, Γ17-34, 35+)

13:00 Ποδηλατικός αγώνας παιδικός ΤΤ5K (12 έως 16 ετών)

13:15 Αγώνας Kayaκ 3Κ (Kατηγορίες Α+Γ flat water/surfski, μικτή sea kayak, μικτή μονά/διπλά sit-on-tops). Νέοι/ες ηλικίας 12 έως 17 ετών συμμετέχουν με διπλό σκάφος (συνοδεία γονέα), εξαίρεση αποτελούν όσοι διαθέτουν δελτίο αθλητή κανόε καγιάκ.

13:20 Αγώνας ταχύτητας speed skates 10Κ (inline skating)

14:30 Απονομές

*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους.

*Το εισιτήριο των 10€ σας εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε όσα αθλήματα επιθυμείτε, ο εξοπλισμός όμως είναι ιδιωτικός, δεν παρέχεται από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, με εξαίρεση το κανόε καγιάκ, για το οποίο θα διατεθούν περιορισμένα καγιάκ με σειρά πρoτεραιότητας εγγραφής στο site.

Ανοικτά Αθλητικά Workshops για όλους

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και μέχρι το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ανοικτά αθλητικά workshops και να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις ικανότητες τους στο θαλάσσιο καγιάκ, στο SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), στα πατίνια (rollerblades) καθώς και στο Nordic Walking, πάντα με την ασφαλή καθοδήγηση των καλύτερων ομάδων του κάθε αθλήματος. Ειδικά για το θαλάσσιο καγιάκ και το SUP, προτείνουμε στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μαγιό και πετσέτα.

   

Ομιλίες για το ΕΥ ΖΗΝ

Σημαντικές ομιλίες για το Ευ Ζην με επιστημονικές θεωρίες, μεθόδους και βιώματα που θα ενημερώνουν και θα ενδυναμώνουν τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ να προσεγγίσουν μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα, ουσία και εκπλήρωση.

   

Εναλλακτικές & συμπληρωματικές Δραστηριότητες

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Yoga, κρυσταλλικά μπωλ και διαλογισμό, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Thetahealing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, family play yoga.

Γεύματα Ευεξίας

Η ομάδα δράσης "Food4Good" θα ετοιμάσει γεύματα ευεξίας με σκοπό την τόνωση και ενδυνάμωση όλων των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ.

Εξετάσεις Υγείας

Κινητές μονάδες θα παρέχουν ενημέρωση σε θέματα υγείας και γιατροί θα πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν: HIV εξετάσεις (praksis), οφθαλμολογικές εξετάσεις (Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), εξετάσεις για τον καρκίνο μαστού (Στόχος-πρόληψη), εξετάσεις μνήμης (Καρέλλειο πρότυπο κέντρο Alzheimer), πελματογραφήματα / μυοσκελετικές εξετάσεις (Πεταλούδα).

Έκθεση με περίπτερα

Με σκοπό την παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην, την άθληση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην θα περιλαμβάνει φέτος και Τμήμα Έκθεσης, όπου εταιρίες, οργανισμοί και φορείς της χώρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής.

Παιδικές δραστηριότητες

Θα λάβουν χώρα δράσεις, όπως face painting με ομάδα ζωγράφων μέχρι παιδικά δρώμενα (π.χ. σκυταλοδρομία νερού, μπαλονομαχίες, φωναχτά μπαλόνια, μπουγάδα, τρέξε φέρ΄ το, δρόμος με πατάτες, δρόμος με τα νεράντζια, λουλούδια και άνεμος, ιπποδρομία, η γάτα και το αρνί)

Συναυλίες

Ρυθμό και ένταση θα δώσουν με τα τραγούδια τους καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Σκυλακάκη και η Κατερίνα Ντούσκα, αλλά και το δυναμικό αγγλόφωνο Alternative Pop-Rock-Funk συγκρότημα Delay Band, ενώ στη μαγεία του χορού θα μας μυήσουν ομάδες της αθηναϊκής swing σκηνής Athens Lindy Hop και The Hoppers, καθώς και η διακεκριμένη ευρωπαϊκής φήμης authentic solo jazz χορεύτρια Irene Ragusini. Funk μουσικές, Rock 'n' Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις αναμένονται επίσης από τους Sbaraquack, που υπόσχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Η Τράπεζα Αίματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ σε συνεργασία με τη μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται (9.00- 17.00) στο χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία που θα έχει γίνει ποτέ!

Παράλληλες Δράσεις

– Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δώρων που προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα

– Δραστηριότητες με θέμα το χαμόγελο, την καλοσύνη και τη θετικότητα από την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα»

– Διάθεση φρεσκοστυμμένων, δυναμωτικών χυμών με φρούτα εποχής

H προσπάθεια έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ΟΛΑ τα χρήματα θα διατεθούν στις εξής Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις:

1. Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

2. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

3. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ – ΤΗΕ VILLA JOYA INITIATIVE

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις σελίδες:

Φεστιβάλ

https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814

https://www.facebook.com/events/446780792156699/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή