Αυτοκριτική Φ. Κουβέλη πριν από την αποχώρηση

Αυτοκριτική Φ. Κουβέλη πριν από την αποχώρηση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφανείς δόσεις αυτοκριτικής από τον κ. Φώτη Κουβέλη άρχισε χθες το 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που έχει ως κεντρικό στόχο να αναδείξει τη νέα ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης για πρώτη φορά όχι μόνον επιχείρησε μια πλήρη καταγραφή των λαθών της πορείας της ΔΗΜΑΡ από την κυβερνητική της εμπλοκή μέχρι την αποχώρησή της από την τρικομματική, αλλά μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό ανέλαβε εμμέσως πλην σαφώς και τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν.

«Η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση, καθώς δεν πείσαμε για την ικανότητά μας ως κόμμα εφαρμοσμένης προοδευτικής πολιτικής», είπε, ενώ και για την περίοδο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ παραδέχθηκε ότι «δεν πείσαμε ότι η πολιτική του τρίτου πόλου ήταν στοιχείο αλλαγής πολιτικής, αφού η έμπρακτη προώθησή της επιχειρήθηκε αργοπορημένα και εμφανίστηκε ως κίνηση που αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά τη συνεργασία μας με ένα τμήμα πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ». Λάθη παραδέχθηκε ο κ. Κουβέλης και στους χειρισμούς του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ή στην προσπάθεια προσέγγισής του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέφυγε να τα εξειδικεύσει. Περιορίστηκε να αναφερθεί «στην υποτίμηση της εικόνας που άλλοι διαμόρφωναν για τις επιλογές μας».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «η ΔΗΜΑΡ ηττήθηκε εκλογικά, αλλά οι ιδέες της παραμένουν όρθιες» και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για σειρά διαπραγματευτικών σφαλμάτων, όπως τη μη πρόβλεψη της ανάγκης στοιχειώδους χρηματοδότησης της χώρας και την αναίτια καθυστέρηση κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων.

Υποψήφιοι διάδοχοι του κ. Κουβέλη είναι η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος και ο κ. Βαγγέλης Ιντζίδης. Η εκλογή του νέου πρόεδρου θα γίνει την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT