Η άνοδος του τουρισμού στην Αθήνα φέρνει νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

Η άνοδος του τουρισμού στην Αθήνα φέρνει νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «άνοιξη» του τουρισμού στην Αθήνα οδηγεί σε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην πρωτεύουσα με το άνοιγμα παλαιών και τη δημιουργία νέων μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρώην ξενοδοχείο Fashion Ηοuse Hotel -ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών- που βρίσκεται στη πλατεία Ομονοίας, θα επαναλειτουργήσει από νέο μισθωτή. Η ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων, δυναμικότητας 117 δωματίων, ενοικιάστηκε για 40 χρόνια από τον ξενοδοχειακό όμιλο Mage Hotels and Resorts, o οποίος ελέγχεται από Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία. Στόχος του ομίλου που βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδοτήσεων, είναι να λειτουργήσει το ξενοδοχείο το φθινόπωρο. Παράλληλα, ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στη μακροχρόνια ενοικίαση ενός ακόμη ξενοδοχείου, δυναμικότητας 170 δωματίων, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Τα δύο ξενοδοχεία είχαν κλείσει στις αρχές του 2011 με την αποχώρηση της τότε διαχειρίστριας εταιρείας. O όμιλος Mage Hotels and Resorts πέραν των δύο ξενοδοχείων στην Ομόνοια, εξετάζει και περαιτέρω επέκτασή του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Παράλληλα, διαθέτοντας μία ξενοδοχειακή μονάδα στο Ρέθυμνο, προγραμματίζει τη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή της Κρήτης. Το νέο ξενοδοχείο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση των οικοδομικών σχεδίων, θα κατασκευαστεί στη θέση παλαιάς μονάδας που κατεδαφίστηκε στην ιδιόκτητη έκταση του ομίλου.

Επίσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου η ξενοδοχειακή αλυσίδα Coco – Mat Hotels and Resorts Worldwide προγραμματίζει να λειτουργήσει ένα νέο ξενοδοχείο στο Κολωνάκι. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή της μονάδας, δυναμικότητας 39 δωματίων, έφθασε σε 10 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο ξενοδοχειακός όμιλος Domotel θα ανοίξει προς τα τέλη Ιουλίου στο Καστρί το ξενοδοχείο Domotel Kastri. Ο όμιλος έχει αναλάβει για 15 χρόνια τη διαχείριση της μονάδας, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει δυναμικότητα 86 δωματίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για 600 άτομα και αμφιθέατρο για πάνω από 190 άτομα. Ο όμιλος ξενοδοχείων Ηλέκτρα προγραμματίζει να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2016 το νέο του ξενοδοχείο στην Αθήνα επί της οδού Μητροπόλεως. Το κτίριο (πρώην υπουργείο Παιδείας) που θα λειτουργήσει η μονάδα είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενοικιάσθηκε μακροχρόνια στον όμιλο κατόπιν διαγωνισμού. Παράλληλα, επί των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας έχει δοθεί χρήση ξενοδοχείου στο κτίριο της εταιρείας Χυτήρογλου, το οποίο με την αναμόρφωση των εγκαταστάσεών του αναμένεται εκτός απροόπτου να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα μεγάλου ομίλου. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες με στόχο τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, δυναμικότητας 400 κλινών, περιλαμβανομένου ξενοδοχείου 5 αστέρων στα Αστέρια Γλυφάδας. Το κατάλυμα θα αναπτυχθεί εντός της έκτασης 280 στρεμμάτων που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας και έχει μισθωθεί σε εταιρεία του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Στο μεταξύ, την 1η Απριλίου λειτούργησε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Ανέμη, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Επιλογή Κτιρίων – Κ. Μπενακόπουλος Α.Ε.». Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο του ομίλου, ο οποίος διαθέτει και τη μονάδα 5 αστέρων Αnemi Hotel στη Φολέγανδρο. Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου, δυναμικότητας 21 δωματίων, με την επωνυμία ΑthensWas αποτελεί μέλος του δικτύου των Desigh Hotels. H εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή της στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Εξελίξεις, όμως, αναμένονται και σε άλλα μέτωπα στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας το επόμενο διάστημα, με τον χρονικό προσδιορισμό επαναλειτουργίας του πρώην ξενοδοχείου Πεντελικόν από τον νέο ιδιοκτήτη των κτιριακών εγκαταστάσεων της ιστορικής μονάδας, με τον επικείμενο πλειστηριασμό του Athens Ledra Hotel από τον όμιλο της Alpha Bank και με την οριστική τροπή που θα λάβει ο διαγωνισμός του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση ή μη του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT