ΠΑΟΚ: και τώρα… τρέχουμε

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειρότερο τρόπο για να κλείσει μια χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά αλλά στην πορεία μετατράπηκε σε ναυάγιο δεν θα μπορούσε να επιλέξει ο ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο ήταν πρώτος με διαφορά πέντε βαθμών μετά τη νίκη του στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού. Πλέον, μετά και την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα στο φινάλε των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, προγραμματίζει την έναρξη της προετοιμασίας του στις 29 Ιουνίου, μόλις τρεις βδομάδες μετά το τέλος των φετινών υποχρεώσεών του! Ο «Δικέφαλος» κατετάγη τελευταίος στα πλέι οφ και οδηγήθηκε στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 16 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί έξι αγώνες για να φτάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μοιραία, όλο το βάρος της επόμενης χρονιάς πέφτει στον Φρανκ Αρνεσεν, του οποίου η αποστολή έγινε δύσκολη εν τη… γενέσει της. Ο Δανός τεχνικός διευθυντής θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να βάλει σε μια τροχιά συγκεκριμένα θέματα που «καίνε» την ομάδα. Πρώτο απ’ όλα είναι αυτό του προπονητή που θα επιλεγεί για να καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια και προς το παρόν ο Αρνεσεν κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Εκείνο πάντως που φαίνεται να έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του στην ΠΑΕ είναι το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, καθώς έχει πλέον εικόνα των παικτών και πολλοί από αυτούς –ακόμα και με συμβόλαιο ορισμένοι– θα αποτελέσουν παρελθόν.

Νωρίς ξεκινάει και ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του, αλλά για τους «πράσινους» υπάρχει η πρόκληση της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα αγωνιστεί με μία εκ των Σαχτάρ, Αγιαξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπριζ ή Μονακό στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος στις 17 Ιουλίου.

Ο τρίτος των πλέι οφ, Ατρόμητος, συμμετέχει στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και επί της ουσίας «κέρδισε» δύο εβδομάδες ξεκούρασης. Ξεκινούν οι αγώνες του στα τέλη Ιουλίου (30/7) και θα χρειαστεί τέσσερα παιχνίδια για να μπει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να προγραμματίσει πολύ πιο άνετα και σε βάθος χρόνου την επόμενη χρονιά του, καθώς με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, που σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά εκτός της συμμετοχής και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τα παιχνίδια των ομίλων ξεκινούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0, Αστέρας – ΠΑΟΚ 1-0. Η τελική βαθμολογία: ΠΑΟ 15, Αστέρας 10, Ατρόμητος 8, ΠΑΟΚ 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT