Διαζύγιο: 5 τρόποι για να προστατέψετε τα παιδιά σας

Διαζύγιο: 5 τρόποι για να προστατέψετε τα παιδιά σας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συχνοί καυγάδες και οι διαφωνίες ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στα παιδιά, να τους δημιουργήσει φοβίες ή και ανασφάλειες. Το διαζύγιο είναι μια επίπονη περίοδος για κάθε άνθρωπο, όμως για τα παιδιά μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις αν δεν τα προστατέψουμε. Σύμφωνα με έρευνες, η δυσκολία παρακολούθησης των μαθημάτων του στο σχολείο, η αϋπνία αλλά και τα προβλήματα στις κοινωνικές του δραστηριότητες είναι μερικά από τα αποτελέσματα του διαζυγίου για ένα παιδί.

1.Μην επικοινωνείτε τον θυμό σας: Μην δείξετε μπροστά στο παιδί σας τον θυμό σας ή την απογοήτευση που νιώθετε. Τα παιδιά δεν θέλουν να ακούν άσχημα πράγματα για τους γονιούς τους.

2.Προσοχή στις λέξεις: Μην χαρακτηρίζετε, μην βρίζετε και μην κάνετε κακεντρεχή σχόλια μπροστά στα παιδιά. Προτιμήστε να συζητήσετε εκτός σπιτιού ή όταν τα παιδιά λείπουν.

3.Να είστε θετικοί: Κάθε καυγάς είναι άσχημος για την ψυχολογία σας αλλά προσπαθήστε να έχετε μια θετική ματιά έτσι ώστε να την μεταδώσετε και στα παιδιά σας. Τι καλύτερο από το να μάθουν την αρετή της συγχώρεσης και του συμβιβασμού από εσάς;

4.Μην βάζετε τα παιδιά 'στη μέση': Μην ‘χρησιμοποιείτε’ τα παιδιά σας για να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο ή για να γίνει το δικό σας. Μην επικοινωνείτε μέσω των παιδιών σας αλλά απευθείας.

5.Βρείτε μια κοινή λύση: Ποιος θα βοηθάει τα παιδιά με το σχολείο, με ποιον θα πάει διακοπές και με ποιον στον γιατρό. Καλό είναι να βρείτε ένα χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το πρόγραμμα που είχε συνηθίσει το παιδί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT