Προβοκάτσια με θύμα τον ΟΑΣΑ

Προβοκάτσια με θύμα τον ΟΑΣΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανακοίνωση στον πρωινό συρμό του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αγία Μαρίνα, κίνησε το ενδιαφέρον των επιβατών. Ενα μεγάλο αυτοκόλλητο με το επίσημο λογότυπο του ΟΑΣΑ, που τους προτρέπει να δίνουν το εισιτήριο τους στον επόμενο επιβάτη και να αντιστέκονται "στα παράσιτα που ονομάζονται ελεγκτές", ήταν κολλημένο πάνω στην πόρτα του βαγονιού κι έδινε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ανακοίνωση του Οργανισμού. Η προσεκτική ανάγνωση, ωστόσο, οδηγούσε σε διαφορετικό συμπέρασμα.

''Απαιτείται  από το επιβατικό κοινό, για λόγους στοιχειωδους ταξικής αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, να παραδίδει το ακυρωμένο εισιτήριο του στον επόμενο επιβάτη, να απομονώνει τα παράσιτα που ονομάζονται ελεγκτές, να γνωστοποιεί με κάθε αφορμή τη συλλογική άρνηση πληρωμής του αντιτίμου για τις καθημερινές του μετακινήσεις" αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρι την πλήρη κατάργηση των εισιτηρίων. Σημείωση: Οι ελεγκτές τσεπώνουν το 50% του προστίμου ως αμοιβή τους…''

Σε επικοινωνία μας με τον ΟΑΣΑ, επιβεβαιώσαμε ότι δεν πρόκειται βεβαίως για επίσημη ανακοίνωση, αλλά για παραποίηση με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT