Μαθήματα SPARK από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα

Μαθήματα SPARK από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Εκπαιδευτήρια ΚωστέαΓείτονα σε αποκλειστική συνεργασία με το Brown University προσφέρουν μαθήματα SPARK Summer Science Courses .

Τα μαθήματα  SPARK απευθύνονται σε  μαθητές 12 έως 17 ετών που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τις θετικές επιστήμες. Οι μαθητές θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι επιστήμονας μέσω δραστηριοτήτων διερευνητικής μάθησης σε ένα συναρπαστικό, διαδραστικό περιβάλλον. 

Ο στόχος των μαθημάτων SPARΚ είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει την επιστημονική και πνευματική περιέργεια σε κάθε μαθητή, δίνοντας έμφαση – μεταξύ άλλων – στην προώθηση της διερευνητικής μάθησης και της φιλοσοφίας “learn by doing”.

Το καλοκαίρι του 2015 θα προσφερθούν δύο διαφορετικά μαθήματα – ένα για μαθητές που ενδιαφέρονται για τις Βιολογικές ή Ιατρικές επιστήμες και ένα για μαθητές που ενδιαφέρονται για τον κλάδο της Μηχανικής. Προσφέρονται σε δύο επίπεδα:  το Junior Level για μαθητές 12-14 ετών και το Senior Level για μαθητές 15-17 ετών.  

Fatal Infections – Γιατί κάποιες ασθένειες δε θεραπεύονται? 

Καθηγήτρια:  Dr. Lauren Quattrochi

Πώς εισβάλλουν τα μικρόβια στο ανθρώπινο σώμα;  Πώς αντιδρά το σώμα σε αυτούς τους μικροσκοπικούς εισβολείς; Γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ανθρώπινος οργανισμός χάνει τη μάχη; Γιατί κάποιες ασθένειες πλήττουν τους ανθρώπους και όχι τα ζώα ή αντιστρόφως;  Σε αυτό το μάθημα, θα δούμε γιατί ορισμένες λοιμώξεις δεν θεραπεύονται και τι είναι αυτό που κάνει ορισμένα μικρόβια να μεταδίδονται στον άνθρωπο.  Τι είναι τα εμβόλια και πώς προστατεύουν τον οργανισμό από τα θανατηφόρα μικρόβια;  Θα διερευνήσουμε τη φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπείες για μερικά από τα πιο επικίνδυνα μικρόβια. 

Εισαγωγή στην Αεροναυπηγική Μηχανική και την Επιστήμη Πυραύλων

Καθηγητής:  Dr. David Stout

‘Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς λειτουργεί ένα αεροπλάνο;  Σε συναρπάζουν οι πύραυλοι, το διάστημα και οι δορυφόροι; Θέλεις να μάθεις πώς στέλνει η NASA δορυφόρους στο διάστημα εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά; Πώς σχεδιάζεται ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον ήχο;  Αν έχεις πότε αναρωτηθεί για όλα τα παραπάνω, τότε αυτό το μάθημα είναι για σένα! Θα έχεις την ευκαιρία να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου και να κατανοήσεις την επιστήμη της αεροναυπηγικής. 

Τα μαθήματα SPARK διδάσκονται από καθηγητές του Brown University Pre–College Program στην Αγγλική γλώσσα, σε περιορισμένο αριθμό μαθητών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές από όλα τα σχολεία.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης « Brown University Pre-College Program Certificate».

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Αιτήσεων: Δευτέρα, 15 Ιουνίου

Περισσότερες πληροφορίες & Αιτήσεις: http://www.cgs.gr/cgs-news/1211-this-summer-thinkscience?lang=el, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT