Προορισμός για όλο τον χρόνο η Σαντορίνη

Προορισμός για όλο τον χρόνο η Σαντορίνη

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σάρκα και οστά» παίρνει για τη Σαντορίνη ο πολυπόθητος στόχος, για πολλές περιοχές της χώρας, οργανωμένης λειτουργίας ως τουριστικού προορισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με σύμμαχο πάνω από 100 μικρομεσαία καταλύματα και άλλες επιχειρήσεις που θα μείνουν ανοιχτά και τον χειμώνα, καθώς και αεροπορικές εταιρείες που θα διατηρήσουν ικανοποιητικό αριθμό συνδέσεων στο νησί στην εκτός σεζόν περίοδο.

Με το σύνθημα «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και το δημοτικό συμβούλιο έλαβαν τη σχετική απόφαση ύστερα από σχετική εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής. Ο δήμαρχος αναφέρει ότι η Σαντορίνη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την προσέλκυση επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους και επιπλέον την ομόθυμη διάθεση όλων να επεκταθεί άμεσα η τουριστική περίοδος. Επίσης, σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των καταλυμάτων που λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του έτους, με τη συνακόλουθη επίπτωση σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, της εστίασης, της διασκέδασης κ.λπ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος, επιβεβαιώνει ότι πέρυσι στην καρδιά του χειμώνα, χάρη και στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών από ασιατικές αγορές, έμειναν ανοιχτά περί τα 80 με 90 μικρά καταλύματα, ενώ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο αριθμός των ανοιχτών μονάδων είχε φθάσει περίπου στις 150.

100 μικρομεσαία καταλύματα

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι, καθώς το μέσο μέγεθος σε κλίνες των καταλυμάτων στη Σαντορίνη είναι μικρό και η εκτός θερινής περιόδου λειτουργία τους δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα αυξημένους επιχειρηματικούς κινδύνους, αναμένεται ότι στα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότερες τουριστικές μονάδες θα είναι ανοικτές και στη χειμερινή περίοδο. Στα παραπάνω, προσθέτει, θα συνδράμει ουσιαστικά το γεγονός ότι οι αεροπορικές συνδέσεις της Σαντορίνης με την Αθήνα, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, θα είναι τουλάχιστον με τέσσερα μεγάλα αεροπλάνα καθημερινά (2 από την Αegean και 2 από τη Ryanair), εξέλιξη που εξασφαλίζει τη μεταφορά όσων επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί. Επιπλέον, η Σαντορίνη συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά με πλοίο της Blue Star Ferries, που δίνει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης μετάβασης στο νησί κι εκείνων που θέλουν να διαθέσουν λιγότερα χρήματα για το ταξίδι τους.

Ο κ. Καραμολέγκος εκτιμά ότι στην προσπάθεια αυτή που γίνεται από τον δήμο και άλλους φορείς θα συμμετέχουν πάνω από 100 μικρομεσαία καταλύματα που θα μείνουν ανοιχτά και τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, περισσότερα θα είναι τα εστιατόρια που θα μείνουν ανοιχτά, ενώ την προσπάθεια θα ενισχύσουν και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Σαντορίνης. Στα αιτήματα προς την Πολιτεία για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να μην κλείνει κατά τη χειμερινή περίοδο κάθε Δευτέρα ο Αρχαιολογικός Χώρος στο Ακρωτήρι.

Σε πολλούς τομείς τα οφέλη

Ο κ. Ζώρζος επισημαίνει ότι με την επίσκεψη τουριστών όλο τον χρόνο στη Σαντορίνη, τα οφέλη θα είναι πολλά και σε πολλούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρει τη συνολική αύξηση των ποιοτικών επισκεπτών, τη βελτίωση των υποδομών και τουριστικών υπηρεσιών, τη σταθερή λειτουργία των επιχειρήσεων όλο τον χρόνο, τη σμίκρυνση της εποχιακής ανεργίας και την αύξηση του συνολικού εισοδήματος των κατοίκων του νησιού. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος, ο δήμος διοργανώνει, στις 25 Ιουνίου, συνάντηση εργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι, με θέμα «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT