Ο …Leonard Cohen στην Υδρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Μιαούλεια ξεκινούν φέτος με μια εκδήλωση προς τιμήν του αγαπημένου Καναδού τραγουδοποιού.

Αυτό το Σάββατο (13 Ιουνίου) η Υδρα τιμά τον Leonard Cohen και 200 τουλάχιστον άτομα από το διεθνές club φίλων του θα έρθουν για την εκδήλωση.

Είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που ο Δήμος Υδρας σκοπεύει να καθιερώσει τιμώντας κάθε χρόνο κάποια από τις προσωπικότητες που έζησαν και δημιούργησαν στο νησί. O Cohen ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έζησαν την αρχοντική Υδρα στο απόγειό της την δεκαετία του ’60.

Εδώ γνώρισε κι ερωτευτηκε τη νορβηγίδα Marianne Ihlen Marianne, για την οποία έγραψε το «So Long Marianne».

Θα διαβαστούν ποιήματά του σε τουλάχιστον 7 διαφορετικές γλώσσες και θα ακουστούν τραγούδια του, άλλα σε αυθεντικές εκτελέσεις και άλλα σε διασκευές. Θα προβληθούν τέλος απόσματα από συνεντεύξεις του καθώς ο ίδιος αδυνατεί να έρθει λόγω ηλικίας.  

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος της Υδρας σε συνεργασία με την Καναδική Πρεσβεία και το διεθνές κλαμπ Φίλων του Leonard Cohen. Με αυτή ξεκινάνε τα φετινά Μιαούλεια που θα ολοκληρωθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα για τα Μιαούλεια και το πολιτιστικό καλοκαίρι της Υδρας στα «Ταξίδια» αυτής της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT