6 λαχανικά που είναι ιδανικά για κάθε δίαιτα

6 λαχανικά που είναι ιδανικά για κάθε δίαιτα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χώρα μας παράγει πολλά νόστιμα λαχανικά που μπορούμε να καταναλώνουμε κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα και να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά τους. Εκτός από τις ντομάτες και τα αγγούρια υπάρχουν και άλλα λαχανικά που είναι πεντανόστιμα και δεν πρέπει να λείπουν από το οικογενειακό τραπέζι.

Παντζάρι

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και παρέχουν πάνω από το 700% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού για βιταμίνη Κ και πάνω από το 200% για βιταμίνη Α. Δοκιμάστε τα μαριναρισμένα με χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι!

Λάχανο

Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Κ και φολικό οξύ, το λάχανο όχι μόνο δεν περιέχει πολλές θερμίδες αλλά είναι πολύ πιο θρεπτικό από άλλα λαχανικά. Δοκιμάστε το ψιλοκομμένο με βινεγκρέτ λεμονιού ή μαζί με την σαλάτα σας.

Μαρούλι

Το μαρούλι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτείνη, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ και σίδηρο. Είναι ιδανικό για τις καθημερινές σαλάτες αφού περιέχει και βιταμίνη C αλλά και για τα σάντουιτς και τα κρεατικά.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη Α και C κι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στα συστατικά του που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Δοκιμάστε το ψητό στο φούρνο (σε χαμηλή θερμοκρασία) και καταναλώστε το σκέτο ή μαζί με τη σαλάτα σας.

Γογγύλια

Μια κούπα γογγύλια περιέχει 195 mg ασβεστίου και 300 mg κάλιου που δυναμώνει τους μύες και βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Δοκιμάστε τα σοταρισμένα με σκόρδο!

Νεροκάρδαμο

Πλούσια πηγή βιταμίνης Κ και Α, το νεροκάρδαμο περιέχουν υψηλά επίπεδα γλυκοζίδιων που βοηθούν στον αποτοξίνωση του οργανισμού και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Δοκιμάστε το στη σαλάτα σας ή το σάντουιτς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT