Σύντομα (12/06/15)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα 16 Ιουνίου ο εφευρέτης των USB stick

Ενας διακεκριμένος Ισραηλινός επιχειρηματίας και εφευρέτης θα επισκεφθεί την Αθήνα. Πρόκειται για τον Ντον Μοράν, εφευρέτη ηλεκτρονικών αποθηκευτικών μονάδων USB stick, ο οποίος στις 16 Ιουνίου θα δώσει διάλεξη στο Ιδρυμα Μποδοσάκη με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Προωθώντας ιδέες για να κάνετε τα προϊόντα σας να κατακτήσουν τον κόσμο». Η σχετική εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τη Eurobank. Επιπλέον, ο κ. Μοράν θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών, επιταχυντών (accelerators) και ΜΚΟ που προωθούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ και της Info Quest, τον κ. Σωκράτη Πλούσσα, πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (EENE), κ.ά. Ο κ. Μοράν το 1989 ίδρυσε την M-Systems, την εταιρεία που ανακάλυψε το USB Flash Drive (DiskonKey) –στικάκι– και το Flash Disk (DiskonChip) καθώς και άλλες καινοτόμους συσκευές αποθήκευσης στοιχείων. Υπό την ηγεσία του, η M-Systems είχε έσοδα 1 δισ. δολ. μέσα σε 18 χρόνια. Στο τέλος του 2006, εξαγοράστηκε από τη SanDisk Corp., για 1,6 δισ. δολ.

Τις δραστηριότητες της Cyclon Ελλάς διέσπασε η Motor Oil

Η Motor Oil ανακοίνωσε την έγκριση της διάσπασης των δραστηριοτήτων της θυγατρικής Cyclon Ελλάς από την αρμόδια εποπτική αρχή (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά). Οι δραστηριότητες εμπορίας καυσίμων της Cyclon μετά των συναφών με αυτές περιουσιακών στοιχείων μεταβιβάστηκαν στην Avinoil –100% θυγατρική της Motor Oil, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της τελευταίας. Οι δραστηριότητες παραγωγής και εμπορίας λιπαντικών της Cyclon μετά των συναφών με αυτές περιουσιακών στοιχείων μεταβιβάστηκαν στη νεοσυσταθείσα, κατά 100% θυγατρική της εισηγμένης, εταιρεία LPC Α.Ε. της οποίας ενεκρίθη το, υπό τα στοιχεία 5.483/04.06.2015, καταστατικό. Κατόπιν των παραπάνω, η Cyclon Ελλάς διεγράφη από το Μητρώο ΓΕΜΗ. Στις αρχές Ιουνίου, η Μ&Μ Gas, θυγατρική των ομίλων Motor Oil και της «Μυτιληναίος», προχώρησε στην κατάθεση τελικής και βέλτιστης οικονομικής προσφοράς (Best and Final Offer), στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου της Κύπρου.

Tην καλύτερη λειτουργία και την περαιτέρω ενεργοποίηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού ζήτησε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γεράσιμος Ζαχαράτος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, με τη συμμετοχή διευθυντών των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και υπηρεσιακών παραγόντων. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι η ειδική υπηρεσία του υπουργείου για το ΕΣΠΑ έχει καταγράψει όλα τα έργα και τις δράσεις που έχουν κατατεθεί από τις Περιφέρειες, τα έχει κατηγοριοποιήσει και θα τα αποστείλει στους υπευθύνους των ΠΥΤ, ώστε ενόψει της ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες στις οποίες έχουν αρμοδιότητα, να συμβάλλουν στην προώθησή τους.

Συνεργασία  Impossible Project – Grace Hotels

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grace Hotels ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία της με το Impossible Project. Βάσει της συνεργασίας, η αλυσίδα θα διαθέτει φωτογραφικές μηχανές Polaroid και φιλμ στιγμιαίας εμφάνισης στους επισκέπτες των πολυτελών μονάδων της, προκειμένου να απαθανατίσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Το Impossible Project είναι μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, τα κύρια προϊόντα της οποίας είναι τα Polaroid –μορφή στιγμιαίας εμφάνισης–, οι ανανεωμένες Polaroid φωτογραφικές μηχανές και μια σειρά αναλογικών στιγμιαίων φωτογραφικών μηχανών. Το 2014, η εταιρεία δημιούργησε και πούλησε πάνω από 1 εκατ. φιλμ.

Εξι νέα πρατήρια εντάχθηκαν στο δίκτυο της Revoil

Η εισηγμένη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil πρόσθεσε ακόμη έξι νέα πρατήρια υγρών καυσίμων στο δίκτυο με τα σήματά της. Η Revoil, πρώτη πανελλαδικά, ενέταξε από την 1η Φεβρουαρίου 2008 στο πρόγραμμα συνεργασίας που διατηρεί από τις αρχές του 2005 με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τους ποσοτικούς ελέγχους στο δίκτυο πρατηρίων με τα σήματά της. Οι ποσοτικοί έλεγχοι, στο σύνολο του δικτύου πρατηρίων με τα σήματα Revoil, διενεργούνται με την εγκεκριμένη μονάδα μέτρησης βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, με τη λήψη δείγματος από την αντλία και με τη μέθοδο της λιτρομέτρησης. Επίσης οι οδηγοί προμηθεύονται τα λιπαντικά revolution, υψηλής απόδοσης, που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων προδιαγραφών όπως αυτές καθορίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT