«Η ΕΡΤ επιστρέφει»… με αμηχανία

«Η ΕΡΤ επιστρέφει»… με αμηχανία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν καιρώ θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα-στοίχημα εκπομπής της νέας ΕΡΤ, που είναι από την περασμένη Πέμπτη στον αέρα. Η μετάβαση από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ έγινε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου με φόντο την ελληνική σημαία, μικρή αναδρομή στην ιστορία της (από την ΥΕΝΕΔ και την ΕΙΡΤ μέχρι το μαύρο της 11ης Ιουνίου 2013 και το No signal), αλλά και τα σήματα της νέας ΕΡΤ (στην ΕΡΤ 1 το 1 είναι σε κόκκινο φόντο και στην ΕΡΤ 2 σε πράσινο λαχανί, ενώ επίκειται και η εκπομπή της ΕΡΤ 3). Παράλληλα εκπέμπει και η ΕΡΑ (Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας και οι τρεις περιφερειακοί σταθμοί). Επίσης επαναλειτουργεί το site του Αρχείου στη διεύθυνση wwe.ert-archives.gr, με όλες τις λειτουργίες του, όπως το πρόγραμμα «Η ΕΡΤ πάει σχολείο» και το υλικό του ΕΟΑ.

«Η ΕΡΤ επιστρέφει» μάς θυμίζει το σποτ που παίζει συχνά-πυκνά, και από τα πρώτα δείγματα εικόνας που είδαμε (δεδομένου ότι το πρόγραμμα σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται από Σεπτέμβριο), δηλαδή την 6ωρη καθημερινή εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση», με τους Ν. Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά, Γ. Δάρα και Μαριλένα Κατσίμη, και Φ. Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη εναλλάξ στην παρουσίαση ανά δίωρο, κρατάμε την εμφανή για τους γνωρίζοντες προσπάθεια που γίνεται, παρά τη συγκινησιακή φόρτιση και την αμηχανία να βγουν οι εκπομπές με το δικό τους στίγμα. Το εάν η ΕΡΤ θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον ρόλο της για «λευκή» ενημέρωση, αντικειμενικότητα και πολυφωνία, αλλά και άνοιγμα στην κοινωνία, της οποίας αποτελεί προέκταση και για την οποία αναζητεί απαντήσεις, όπως ευχήθηκαν κάποιοι πολιτικοί καλεσμένοι (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης, Ν. Φίλης, Ευ. Στυλιανίδης, Γ. Κουτσούκος, Γ. Θεοχάρης, Δ. Κατρούγκαλος, Αλ. Μητρόπουλος, Γ. Κουμουτσάκος κ.ά.), θα κριθεί εν καιρώ, όπως και οι προθέσεις των ανθρώπων που εργάζονται πίσω και μπροστά από τις κάμερες θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Εμείς να σημειώσουμε ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με νέο άνκορμαν τον ανταποκριτή Π. Χαρίτο τις καθημερινές και την Ευρυδίκη Χάντζιου τα Σαββατοκύριακα, προβάλλεται στις 21.00. Νωρίτερα, στις 16.00 το τηλεπεριοδικό «On ΕΡΤ» με τους Ελένη Χρονά και Ανδρ. Ροδίτη δίνει έμφαση σε κοινωνικά θέματα, αλλά και στα πολιτιστικά. Στο «ΕΡΤ κόσμος» με τους Μαρία Κονταξή και Π. Γκόνο (20.00) θέση έχουν τα διεθνή θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή