Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Frigoglass

Παραίτηση Τέρλινγκ

Aυξημένη  εμπορευσιμότητα  παρουσίασε  η μετοχή  της  Frigoglass, με περισσότερα  από  1 εκατομμύριο τεμάχια να αλλάζουν χέρια στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύθηκε οριακά 1,38% στη διάρκεια της εβδομάδας. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη για τη Frigoglass ήταν η παραίτηση που υπέβαλε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Τόρστεν Τέρλινγκ, με ισχύ από την 31η Αυγούστου 2015.

Παπουτσάνης

Ευρωπαϊκή συνεργασία

Αξιόλογη άνοδο 15,28% κατέγραψε η μετοχή της «Παπουτσάνης» και αναρριχήθηκε στα 0,279 λεπτά του ευρώ. Η διοίκηση ξεκίνησε την τροφοδοσία διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλη την Ευρώπη. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποκλειστική παραγωγή από την «Παπουτσάνης» όλων των ξενοδοχειακών προϊόντων ατομικής περιποίησης, τα οποία παρέχονται στους ενοίκους των δωματίων. Η συγκεκριμένη συνεργασία δύναται να προσθέσει ετησίως περίπου 1,7 εκατ. στον κύκλο εργασιών της «Παπουτσάνης».

Υιοί Χατζηκρανιώτη

Ζημίες 88.879 ευρώ

Ζημίες μετά από φόρους 88.879 ευρώ εμφάνισε η αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Υιοί Χατζηκρανιώτου το φετινό α΄ τρίμηνο έναντι επίσης ζημιών 214.228 ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014. Η μετοχή της εισηγμένης υποχώρησε 10,45% και διολίσθησε στα 0,120 ευρώ.Οι πωλήσεις του α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 899.628 ευρώ από 940.489 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στη λήξη της περιόδου ανήλθαν σε 14.338 ευρώ από 5.334 ευρώ στην έναρξη της περιόδου του 2015.

ΔΕΗ

Εντοπισμός κακοπληρωτών

Ενισχύθηκε η μετοχή της ΔΕΗ στις τελευταίες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να σημειώσει εβδομαδιαία κέρδη 7,46% και να υπερβεί τα 5 ευρώ εκάστη. Οπως γνωστοποίησε η επιχείρηση, με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν οι «σκοπίμως κακοπληρωτές» και με την παροχή μεγαλύτερων διευκολύνσεων αποπληρωμής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιχειρεί η νέα διοίκηση να βελτιώσει την εισπραξιμότητα της επιχείρησης. Ηδη οι ανεξόφλητες οφειλές προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή