Οι εισηγμένες που επενδύουν κόντρα στην αβεβαιότητα

Οι εισηγμένες που επενδύουν κόντρα στην αβεβαιότητα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θολός παραμένει ο φετινός επενδυτικός ορίζοντας στις εισηγμένες επιχειρήσεις. Η πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει καθηλώσει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές εταιρείες στο χρηματιστήριο που αντιστέκονται και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ανεβάζοντας τον πήχυ των επενδύσεων. Σύμφωνα με έρευνα της «Κ», οι επενδυτικές κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί από τις εισηγμένες στο α΄ εξάμηνο του 2015 είναι οι εξής:

– ΟΤΕ. Αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ ανακοίνωσε τη συνέχιση του επενδυτικού σχεδίου, ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την τετραετία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στόχος είναι η επέκταση των δικτύων νέας γενιάς, ενσύρματων και ασύρματων.

– Συγχώνευση Viohalco – Σιδενόρ. Με τη συγκεκριμένη κίνηση θα χρηματοδοτηθούν τα 2 εργοστάσια της Σιδενόρ σε Θεσσαλονίκη και Αλμυρό με 25 εκατ. ευρώ μέσω ιδίων κεφαλαίων.

– Χαλκόρ. Προχωράει στη σύμπραξη με τοπικό διανομέα στην Τουρκία, με στόχο τη δημιουργία από κοινού θυγατρικής εταιρείας (50%-50%), την τοπική παραγωγή και την αποφυγή του υψηλού μεταφορικού κόστους.

– Μάρμαρα Κυριακίδης. Εξετάζει τη διείσδυσή της σε νέες αγορές του εξωτερικού, αφού εκτός από τις«παραδοσιακές» αγορές της ΝΑ Ασίας, της Μέσης Ανατολής και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, σχεδιάζει την επέκταση των εργασιών της στη Νότια Αμερική, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, ενώ σταδιακά θα εξεταστεί και η Βόρεια Αφρική.

– Folli Follie Group. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, το 2015 οι επενδύσεις ενδεχομένως να ξεπεράσουν το περυσινό ποσό των 36 εκατ. ευρώ, καθώς ο όμιλος δαπανά στην ανάπτυξη νέων σημείων για τα δίκτυα Folli Follie και Links Of London, σε διαφήμιση, στην προώθηση της Juicy Couture πανευρωπαϊκά, αλλά και σε υποδομές.

– Kορρές. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 αναμένεται η επίσημη έναρξη της παρουσίας της και στην αγορά της Βραζιλίας – ο πρώτος σταθμός της εταιρείας «Κορρές» στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Avon.

– Fourlis. Το 2015 ο όμιλος θα υλοποιήσει επενδύσεις 14 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του logistic center της Intersport, η δημιουργία ενός ακόμη pick up point (κέντρα λήψης παραγγελιών) της ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς και η δημιουργία 2-3 καταστημάτων Intersport και δύο καταστημάτων της νέας αλυσίδας Athlete’s Foot σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.

– Attica Group. O όμιλος εξετάζει, ήδη, την επέκτασή του σε νέες διεθνείς γραμμές στη Μεσόγειο και στην ήπειρο της Αμερικής. Ταυτόχρονα προετοιμάζει το νέο ναυπηγικό πρόγραμμά του με στόχο να υποστηρίξει την επέκτασή του σε νέες γραμμές, αλλά και να αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση τον ανταγωνισμό στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας, αλλά και της Κρήτης.

– Πλαστικά Θράκης. Για το σύνολο της χρήσης 2015 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 25 εκατ. θα διατεθούν για την αγορά νέων γραμμών παραγωγής και 5 εκατ. για αναβάθμιση και συντήρηση του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού.

– «Παπουτσάνης». Ξεκινάει εντός του Ιουνίου την τροφοδοσία διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλη την Ευρώπη. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποκλειστική παραγωγή από την «Παπουτσάνης» όλων των ξενοδοχειακών προϊόντων ατομικής περιποίησης τα οποία παρέχονται στους ενοίκους των δωματίων, σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή