Επενδύσεις 220 δισ. ευρώ αναμένονται στα επαγγελματικά ακίνητα της Ευρώπης

Επενδύσεις 220 δισ. ευρώ αναμένονται στα επαγγελματικά ακίνητα της Ευρώπης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 50,1 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία, εμπορικά κέντρα/καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια) κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, αύξηση της τάξεως του 44,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αυτό αναφέρει σχετική έρευνα της Knight Frank, εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων, η οποία εκτιμά ότι πλέον, σε ετήσια βάση, θα επενδυθούν κεφάλαια της τάξεως των 220 δισ. ευρώ. Εφόσον επιβεβαιωθεί το σχετικό σενάριο, θα πρόκειται για νέο υψηλό, κατά την περίοδο μετά την πρόσφατη παγκόσμια οικονομική ύφεση, δηλαδή από το 2007 και μετά.

Οπως αναφέρει η έρευνα, οι επενδυτές κινούνται στην αγορά με διάθεση ανάληψης όλο και μεγαλύτερου ρίσκου, με αποτέλεσμα να αναζητούν πλέον ακίνητα σε μικρότερες πόλεις ή και σε περιφερειακές αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη των επενδύσεων σε Ιρλανδία και Ισπανία κατά τη διάρκεια του 2014, φέτος τη σκυτάλη έχουν λάβει η Ιταλία και η Πορτογαλία, τάση που είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Ενας ακόμα λόγος που ευνοεί τις επενδύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων είναι και το αδύναμο ευρώ σε σχέση με άλλα μεγάλα νομίσματα, γεγονός που έχει ενισχύσει τις διασυνοριακές συναλλαγές, δηλαδή την έλευση επενδυτών εκτός Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή