Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού μέσω της αξιοποίησης δημοσίων εκτάσεων και εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται σχεδιάζει η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού μέσω επιλεγμένου αριθμού πηγών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εταιρεία θα προχωρήσει την ωρίμανση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την υλοποίηση έργων που πρέπει να γίνουν στην ευρύτερη έκταση των πηγών προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με κέντρα ιαματικών πηγών του εξωτερικού.

Παράλληλα, θα καλλιεργήσει το έδαφος για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών από σημαντικές αγορές, όπως η γερμανική ή η γαλλική, που ενδιαφέρονται γι’ αυτήν τη μορφή τουρισμού. Η διοίκηση της ΕΤΑΔ θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με εξειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν τη μακροχρόνια διαχείριση ή και την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Ως αντιστάθμισμα η ΕΤΑΔ θα λαμβάνει μισθώματα ή και ποσοστά επί του τζίρου.

Από τις 20 ιαματικές πηγές η διοίκηση έχει εντοπίσει πέντε οι οποίες κρίνει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοντέλο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα μας με την υιοθέτηση των παραπάνω πρακτικών συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές, Αιδηψού, Καϊάφα, Κύθνου, Νιγρίτας και Υπάτης.

Επιπλέον, η ΕΤΑΔ επεξεργάζεται σχέδιο συνδυαστικών τιμολογιακών πολιτικών μεταξύ των δύο χιονοδρομικών κέντρων που διαχειρίζεται στον Παρνασσό και στο Καϊμακτσαλάν με στόχο την αύξηση της πελατειακής τους βάσης. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των χιονοδρόμων να επισκέπτονται και τα δύο κέντρα μέσα στη σεζόν, ενισχύοντας τον χειμερινό τουρισμό και τα έσοδα των τουριστικών επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου, στον σχεδιασμό της ΕΤΑΔ είναι η αξιοποίηση σχολαζουσών εκτάσεων με την ανάπτυξη αγροτικών καλλιεργειών υψηλών αποδόσεων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι διευθυντές της ΕΤΑΔ έλαβαν πιστοποιητικό από τη διεθνή εταιρεία RICS η οποία εξειδικεύεται μεταξύ άλλων στην πιστοποίηση στελεχών επαγγελματιών επιχειρήσεων και φορέων στον χώρο των ακινήτων, κατασκευών και υποδομών. Επίσης, η διοίκηση έχει κινήσει τη διαδικασία και για την πιστοποίηση και της ΕΤΑΔ, η οποία αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή