Τσαντ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Τσαντ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τσαντ, μια χώρα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της ένοπλης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, επλήγη σήμερα από μια διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 101.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 101 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Ντζαμένα και εναντίον μιας σχολής της αστυνομίας, όπως ανέφεραν η κυβέρνηση του Τσαντ και αυτόπτες μάρτυρες.

Τέσσερα άτομα που φέρονται ως στρατιώτες της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν επίσης στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε από έναν εκφωνητή της κρατικής ραδιοφωνίας, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Αντιμέτωπη με ένα είδος επιθέσεων που δεν έχει προηγούμενο στην πρωτεύουσα του Τσαντ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα τη δημιουργία μιας «ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης».

Νωρίτερα αξιωματικός της αστυνομίας στη Ντζαμένα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο βομβιστές-καμικάζι επιτέθηκαν ταυτόχρονα στο αρχηγείο της αστυνομίας και τη σχολή της αστυνομίας, όπου βρίσκονταν πολυάριθμοι εκπαιδευόμενοι.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή στην αστυνομία του Τσαντ, το modus operandi των δραστών παραπέμπει σε ενέργεια της Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση ως το απόγευμα σήμερα.

Μετά τις επιθέσεις αναπτύχθηκε στην πρωτεύουσα μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας. Τα μέτρα ασφαλείας είχαν ήδη ενισχυθεί σημαντικά εδώ και μήνες στη Ντζαμένα, καθώς το Τσαντ δεχόταν απειλές για επιθέσεις από τη Μπόκο Χαράμ.

Νωρίτερα, μια πηγή προσκείμενη σε ξένες υπηρεσίες ασφαλείας είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT