Ανακλήθηκε έπαινος προς τη Χ.Α. από τον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης

Ανακλήθηκε έπαινος προς τη Χ.Α. από τον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση του επαίνου προς το τμήμα εθελοντικής αιμοδοσίας «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, που κατηγορεί τους υπευθύνους του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου ότι δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και ότι δεν τον ενημέρωσαν ότι μεταξύ των βραβευθέντων θα ήταν και οργάνωση της Χ.Α.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών από το νοσοκομείο συμπεριλήφθηκε και η «Πράσινη Πτέρυγα», γεγονός που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από φορείς της περιοχής.

Την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την επιβράβευση της δράσης της Χρυσής Αυγής «αίμα μόνο για Ελληνες», τονίζοντας ότι «ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός είναι εξ ορισμού αντικρουόμενες έννοιες με τον αλτρουισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία». Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε ΕΔΕ για τους υπευθύνους του «επαίνου», ενώ απαγόρευσε την εθελοντική αιμοδοσία «εν ονόματι φορέων όπως τα τμήματα της Χ.Α. που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά περιτυλίγματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT