Αύξηση των απασχολουμένων στο λιανικό εμπόριο

Αύξηση των απασχολουμένων στο λιανικό εμπόριο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο της χώρας το α΄ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2014. Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 3,6%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση 1,6%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης το α΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2014 παρουσίασε αύξηση 0,3%. Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 1%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση 1%.

Επίσης, χθες η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε τα στοιχεία για τον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε αύξηση 38,4% σε ετήσια βάση.

Ο ίδιος δείκτης το α΄ τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε μείωση 36,6% έναντι μείωσης 45,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς στις κατασκευές (κτίρια – έργα πολιτικού μηχανικού). Στα κτίρια περιλαμβάνονται μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια, κτίρια δημόσιων θεαμάτων, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και λοιπά οικιστικά κτίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT