Συνάντηση Φ. Γεννηματά με Τσίπρα

Συνάντηση Φ. Γεννηματά με Τσίπρα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρέχουσες εξελίξεις υπό το φως της κρίσης των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους της χώρας θα αποτελέσουν, εκ των πραγμάτων, την προτεραιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά. Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ενώ δύο ώρες αργότερα θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον κ. Πρ. Παυλόπουλο. Η κ. Γεννηματά, μετά την άνετη επικράτησή της (με 51,69% επί των περίπου 53.000 μελών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν την Κυριακή) έναντι των κ. Ανδρ. Λοβέρδου και Οδ. Κωνσταντινόπουλου, παρέλαβε χθες το μεσημέρι τη σκυτάλη σε μια σύντομη τελετή, παρόντων όλων των υποψηφίων, από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε από την πρώτη δήλωσή της ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά έχουν «ιστορική ευθύνη και εθνική υποχρέωση να διασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη». Η κ. Γεννηματά δεν παρεξέκλινε της ρητορικής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι το κόμμα υπό την προεδρία της θα συνεχίσει να στηρίζει τη μοναδική, εθνική στρατηγική «που εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Η κ. Γεννηματά ζήτησε δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, κάτι το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια επισήμαινε και ο προκάτοχός της.

Η κ. Γεννηματά προανήγγειλε πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες διαλόγου στο πλαίσιο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, προκειμένου να δημιουργηθεί «πλειοψηφικός πόλος» στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Εντός της εβδομάδας η κ. Γεννηματά θα συγκαλέσει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα μιλήσει στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το οποίο στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν ως μετεξέλιξη της δικής τους πρωτοβουλίας, διαδικασία όπου η πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει και για τη συμφωνία. Εντός των επομένων ημερών θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες για την κάλυψη των κομματικών θέσεων, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να αναδείξει και τον διάδοχο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.

Τελετή παράδοσης

Ο κ. Βενιζέλος, κατά τη χθεσινή συνάντηση παράδοσης του αξιώματος προς τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι πλέον θα μπορεί να διατυπώνει τις θέσεις του από την οπτική γωνία του εθνικού συμφέροντος με ένα «πιο καθαρό και ανιδιοτελή κομματικά τρόπο». Με την ευκαιρία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι προχθές διεφάνη πως «ροκανίστηκαν σκόπιμα πέντε ολόκληροι μήνες», με αποτέλεσμα να απομείνει μόνο ένα επιχείρημα, η απειλή, όπως «της αυτοκτονίας της χώρας». Απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να θυμάται ότι «οφείλει να ενεργεί στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και όχι να φαντάζεται ότι ενεργεί» για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης. «Ο κ. Τσίπρας», είπε, «δεν είναι η νέα Ζαν ντ’ Αρκ που ακούει φωνές. Είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός, που έχει λάβει μια πολύ συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT