Φ. Γεννηματά: Συμφωνία τώρα με τους εταίρους

Φ. Γεννηματά: Συμφωνία τώρα με τους εταίρους

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές της χώρας δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις ζήτησε η κ. Φώφη Γεννηματά από τον πρωθυπουργό στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι το κλίμα στη συνάντηση μεταξύ των δύο ήταν θετικό, κάτι που –άλλωστε– αποτυπώνεται και στις δημόσιες τοποθετήσεις της κ. Γεννηματά. Ωστόσο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενη άφησε αιχμή για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως «βεβαίως, δεν καταφέραμε στις κρίσιμες ώρες να συνεννοηθούμε». Η κ. Γεννηματά έγινε, έπειτα, δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και επισήμανε την ανάγκη ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας ως πόλου αναγκαίου για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η κ. Φώφη Γεννηματά συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις και ζήτησε να μάθει τι περιμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλ. Τσίπρας είπε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι ο ίδιος πιέζει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία με τους θεσμούς μια σαφής (αλλά και υλοποιήσιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα) αναφορά στη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε το –πάγιο– αίτημα του ΠΑΣΟΚ από το 2012 για συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί το μίνιμουμ απαιτούμενο της εθνικής ενότητας. Σε περίπτωση που η συμφωνία επέλθει, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι στη Χαρ. Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει, αλλά θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για την αστάθεια και την αβεβαιότητα που προκάλεσαν στην οικονομία οι χειρισμοί του κατά τους τελευταίους πέντε μήνες. Περαιτέρω στοιχεία για τη στάση που επιθυμεί να ακολουθήσει η κ. Γεννηματά θα γίνουν ορατά και σήμερα κατά την πρώτη ομιλία της ως προέδρου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Γεννηματά επισήμανε χθες ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει «επιτέλους να τολμήσει. Να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη θέληση του ελληνικού λαού για παραμονή στην Eυρωζώνη». Υπογράμμισε ότι «η ρήξη δεν είναι λύση», καθώς θα έχει καταστροφικές συνέπειες «για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά» και θα οδηγήσει «σε συνολική φτωχοποίηση και απομόνωση». Σε θετικό κλίμα ήταν και η συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος υποδεχόμενος τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «σε δύσκολες ώρες σαν τη σημερινή, η Δημοκρατία και το Πολίτευμα πορεύονται καλύτερα όταν στηρίζονται σε σταθερές και στιβαρές κομματικές αντηρίδες». Η κ. Γεννηματά απάντησε ότι η επίσκεψή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει μόνον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικό, καθώς πιστεύει πως όλες οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να τηρήσουν κοινή στάση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT