Με αργούς ρυθμούς η Εξεταστική Μνημονίων

Με αργούς ρυθμούς η Εξεταστική Μνημονίων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση των συνθηκών υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια. Χθες η επιτροπή διεκόπη κατά τη διάρκεια εξέτασης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Εμμ. Κοντοπυράκη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Η Εξεταστική είχε, μάλιστα, αρχίσει τις εργασίες της δίχως τον νυν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδ. Γεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε ότι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω οξείας πνευμονικής εμβολής. Στην ιατρική γνωμάτευση που κατατέθηκε στην επιτροπή, η κατάσταση του κ. Γεωργίου χαρακτηριζόταν σοβαρή.

Η πρόοδος των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής είναι μάλλον αργή, καθώς σε αυτή προς παρόν καταθέτουν πρώην ή και νυν στελέχη επιστημονικών φορέων και πρόσωπα που είχαν επαφή περισσότερο με τεχνοκρατικής υφής ζητήματα. Ο κ. Κοντοπυράκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γ. Αλογοσκούφης, είπε χθες ότι δεν θα έπρεπε να κληθεί στην Εξεταστική καθώς απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή στις 21 Οκτωβρίου 2009, λίγο μετά την ανάδειξη της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου στην εξουσία. Ο κ. Κοντοπυράκης αρνήθηκε ότι επί των ημερών του αλλοιώθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία προκειμένου το έλλειμμα να φαίνεται μικρότερο απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Ο κ. Κοντοπυράκης κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του, προκειμένου να τον απαξιώσει, ενώ η Eurostat ήθελε να παραμείνει στη θέση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT