Λουκέτο σε 175 καταστήματα της Gap

Λουκέτο σε 175 καταστήματα της Gap

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία που ελέγχει την αλυσίδα ειδών ρουχισμού Gap σχεδιάζει να κλείσει 175 από συνολικά 963 καταστήματα την επόμενη διετία και παράλληλα δρομολογεί απολύσεις στην κεντρική διοίκηση.

Υπολογίζεται ότι η Gap θα εξοικονομήσει 25 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση από το 2016, αλλά το άμεσο κόστος των περικοπών εκτιμάται στα 140 με 160 εκατ. δολάρια.

Οι εξελίξεις αυτές θεωρούνται αναμενόμενες από παρατηρητές του κλάδου λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Zara, η H&M, η Inditex και η Forever 21. Ο διευθύνων σύμβουλος, Αρτ Πεκ, που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Φεβρουάριο παραδέχτηκε τον προηγούμενο μήνα ότι είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στη γυναικεία σειρά των ρούχων Gap λόγω κακής ποιότητας των σχεδίων. Οι πωλήσεις των συγκρίσιμων καταστημάτων της Gap υποχώρησαν κατά 15% τον Απρίλιο και κατά 6% τον Μάιο.

Η Gap πρόκειται να κλείσει, ειδικότερα, το ένα τέταρτο των καταστημάτων στις αγορές της Βορείου Αμερικής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα 140 από τα 175 καταστήματα θα κλείσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Δεν προσδιορίστηκε ο αριθμός των συνολικών απολύσεων που εμπεριέχουν αυτά τα σχέδια περικοπής κόστους.

Στα κεντρικά γραφεία της Gap, ωστόσο, που βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο θα πραγματοποιηθούν 250 απολύσεις. Προς το παρόν, το μόνιμο προσωπικό της Gap υπολογίζεται στα 141.000 άτομα και προστίθενται ακόμη 3.700 υπάλληλοι που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης στο παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων της.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία, η οποία ελέγχει και άλλες μάρκες ρούχων όπως η Old Navy, απέλυσε τη Ρεμπέκα Μπέι από τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας στην αλυσίδα ειδών ρουχισμού.

Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι τα σχέδια περικοπής κόστους που ανακοινώθηκαν δεν θα επηρεάσουν τις υπόλοιπες μάρκες. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gap, η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει παρουσία σε 50 χώρες και στοχεύει στην ανανέωση της μάρκας ρούχων. «Οι καταναλωτές αναπροσαρμόζουν τον τρόπο που πραγματοποιούν τις αγορές τους και στόχος μας είναι να επανέλθουμε στα επίπεδα που αρμόζουν για την Gap» αναφέρει ο κ. Πεκ στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT