Βρετανία και Πορτογαλία πλήρως προετοιμασμένες σε περίπτωση Grexit

Βρετανία και Πορτογαλία πλήρως προετοιμασμένες σε περίπτωση Grexit

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρως προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία και έξοδο απο την Ευρωζώνη δηλώνουν οι κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Βρετανίας. Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των "σοβαρών οικονομικών κινδύνων" που θα προκύψουν στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου απο το ευρώ, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Οσμπορν, ενώ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας υποστήριξε ότι η χώρα του είναι απολύτως προετοιμασμένη να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής του χρέους από την πλευρά της Ελλάδας.

"Η Πορτογαλία είναι απολύτως προετοιμασμένη να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής του χρέους από την πλευρά της Ελλάδας, καθώς έχει επαρκή αποθέματα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους περιορισμούς στις αγορές σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο. «Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο. Εάν συμβεί κάτι (με την Ελλάδα), έχουμε τα αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε τους όποιους σοβαρούς χρηματοοικονομικούς περιορισμούς που ίσως υπάρξουν στις διεθνείς αγορές. Αν συμβεί κάτι πιο σοβαρό στην Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν θα καταρρεύσει στη συνέχεια…».

Σχολιάζοντας την έλλειψη προόδου για την Ελλάδα ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, είπε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι το λιγότερο ανησυχητικό».

"Η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει την Βρετανία" δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών κ. Οσμπορν, καθώς η ελληνική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσει στην συναντηση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Λουξεμβούργου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης οι οποίοι μετέχουν στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης των επιπτώσεων πιθανού Grexit, επιταχύνουν τις διαδικασίες καθώς οι ενισχύονται οι φόβοι για αποχώρηση της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή