Reuters: Στα 2 δισ. οι εκροές από τις τράπεζες σε τρεις μέρες – τι απαντά το Μαξίμου

Reuters: Στα 2 δισ. οι εκροές από τις τράπεζες σε τρεις μέρες – τι απαντά το Μαξίμου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με το οποίο στα 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τις τρεις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει «σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

«
Αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ προειδοποιούν ότι «η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν…».

Επικαλούμενο τραπεζικές πηγές το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τονίζει πως πρόκειται για ποσό, το οποίο ισούται με το 1,5% των συνολικών καταθέσεων (133,6 δισ. ευρώ). Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των εκροών διαδραμάτισε η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές, τις προηγούμενες ημέρες, ο ημερήσιος ρυθμός εκροής καταθέσεων ανερχόταν στα 200 με 300 εκ. ευρώ.

Αθροιστικά, όπως ανέφερε την Τετάρτη τη ΤτΕ, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 30 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή