Απαισιόδοξος ο Κ. Σημίτης για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Απαισιόδοξος ο Κ. Σημίτης για την πορεία της διαπραγμάτευσης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίγο απαισιόδοξα» βλέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους ο κ. Κ. Σημίτης. Αυτήν την πολύ σύντομη απάντηση έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, έξω από το γραφείο του στη Βουλή, στο οποίο επέστρεψε χθες έπειτα από αρκετό καιρό. Η χθεσινή αποστροφή του ερμηνεύεται εύκολα με δεδομένο ότι τους προηγούμενους μήνες, στην αρθρογραφία του αλλά και σε ομιλίες που έχει απευθύνει εντός και εκτός Ελλάδος, περιγράφει ένα σαφώς προβληματικό τοπίο τόσο για τη γενικότερη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, όσο και για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη στην παρούσα φάση.

Ο κ. Σημίτης έχει επικρίνει τη θεατρικότητα της διαπραγμάτευσης, αλλά έχει αφήσει και αιχμές για την επιμονή των εταίρων στη λιτότητα. Και έχει επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη για οριστική απομάκρυνση της Ελλάδας από τις πολιτικές συσσώρευσης ελλειμμάτων, κάτι το οποίο έχει ζητήσει και απο την παρούσα κυβέρνηση. Εχει, επίσης, κατά καιρούς υπογραμμίσει ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη προκειμένου η Ελλάδα να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, η οποία εκτιμά πως θα υποστεί στο εγγύς μέλλον ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ενοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT