ΟΛΜΕ κατά πρότασης για τους φαντάρους

ΟΛΜΕ κατά πρότασης για τους φαντάρους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΟΛΜΕ αποδομεί το κυβερνητικό σχέδιο να χρησιμοποιηθούν φαντάροι-απόφοιτοι ΑΕΙ για την κάλυψη των κενών στα σχολεία το 2015 – 2016. «Η ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχθεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους», λέει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η πρόταση συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Συγκεκριμένα εξετάζεται απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ. μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.) οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται. Φέτος οι ελλείψεις εκπαιδευτικών αναμένεται να κινηθούν γύρω στις 25.000, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει «πάρει» συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θα δοθούν στους διαθέσιμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ετσι, απομένουν περί τις 2.500 θέσεις και για τις τρεις βαθμίδες. «Η ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή