9 προς 4 «δίνει» έξοδο από ευρώ το William Hill

9 προς 4 «δίνει» έξοδο από ευρώ το William Hill

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό γραφείο στοιχημάτων William Hill ξανάρχισε να δέχεται στοιχήματα σχετικά με το αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει ή όχι την Ευρωζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου. «Υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το Grexit, που αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε την αγορά», δήλωσε ο Γκράχαμ Σαρπ, εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων. Το William Hill δίνει πιθανότητες 9 προς 4 στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη φέτος, δηλαδή ποσοστό 31%. Οι πιθανότητες να παραμείνει είναι 1 στις 3, δηλαδή 75%. Οταν το βρετανικό γραφείο σταμάτησε να δέχεται στοιχήματα για το Grexit, νωρίτερα φέτος, οι πιθανότητες ήταν 3 προς 1 (25%) – οι πιο μικρές έως τότε. Το αντίπαλο γραφείο στοιχημάτων, Paddy Power, δίνει 2 προς 1 στο Grexit, δηλαδή πιθανότητα 33%, ενώ το Ladbrokes έχει κλείσει τα στοιχήματα για Grexit.

Συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των δημοσίων ενεργειακών εταιρειών, Μ. Παναγιωτάκη (ΔΕΗ), Σπ. Παλαιογιάννη (ΔΕΠΑ) και Γρ. Στεργιούλη (ΕΛΠΕ), έφτασε στην Αγ. Πετρούπολη χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Παν. Λαφαζάνης, όπου σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν αναμένεται να επισφραγίσουν τη συνεργασία τους για τη διέλευση του αγωγού Turksh Stream από την Ελλάδα. Η παρουσία των διοικήσεων των ελληνικών εταιρειών συνδέεται με το γενικότερο άνοιγμα που επιδιώκει ο κ. Λαφαζάνης προς τη Ρωσία για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, μέχρι τη συμμετοχή των Ρώσων στον διαγωνισμό για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Ενδιαφέρουσες συμπτώσεις

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση κρύβει η επιλογή των νέων μελών για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Οπως μαθαίνουμε, ο ένας εκ των δύο μελών –τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες– είναι ισλανδικής καταγωγής! Το παράδειγμα της Ισλανδίας είχε εμπνεύσει πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα, ειδικά από τους χώρους που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς άφησαν τις τράπεζες στην τύχη τους, με αποτέλεσμα οι επενδυτές αλλά και ξένοι καταθέτες να χάσουν όλα τους τα λεφτά! Παράλληλα, επέβαλε ελέγχους κεφαλαίου παρά την αντίθεση της Ε.Ε. – για να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία. Ετσι, η επιλογή του Ισλανδού για πολλούς μόνο τυχαία δεν είναι.

Nέα «ελληνική τραγωδία» ανακάλυψε το Economist

«Μια άλλη ελληνική τραγωδία» είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού Economist που θα κυκλοφορήσει αύριο 20 Ιουνίου. Το άρθρο αναφέρεται στην αγορά και πώληση της ΤΙΜ Ηellas (νυν Wind Hellas) το 2006 από δύο αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια (funds). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κινήσεις αυτές απέφεραν πολύ σύντομα στα δύο funds υπεραξίες περίπoυ 1 δισ. ευρώ. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «στοιχεία απάτης στη διαδικασία αποκόμισης των εν λόγω υπεραξιών με ακόμη μεγαλύτερη ζημία των πιστωτών της εταιρείας». Η υπόθεση αυτή τώρα εκδικάζεται στις ΗΠΑ και μπορεί, καταλήγει το άρθρο, να οδηγήσει σε αποζημιώσεις όσων έχουν εγείρει αξιώσεις ύψους άνω των δύο δισ. ευρώ, συν τους τόκους.

Ο πρώιμος απολογισμός του Πάνου Σκουρλέτη

Από τον Απρίλιο έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως επισημαίνεται σε ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας, που είχε τον χαρακτήρα ενός πρώιμου απολογισμού δράσης. Η δημοσιοποίηση του κειμένου προκάλεσε εντυπώσεις σχετικά με την επιλογή του χρόνου αλλά και ερωτήματα αναφορικά με το σε ποιους απευθύνεται μια τέτοια κίνηση… Στο κείμενο, πάντως, σημειώνεται ότι επιχειρείται η προβολή του κυβερνητικού έργου στα θέματα εργατικής πολιτικής και η ανάδειξη μιας σειράς δράσεων και πολιτικών που «χάνονται» μέσα στη συζήτηση για την υπογραφή της συμφωνίας με τους πιστωτές. Στην πράξη, βέβαια, πρόκειται για ένα κείμενο με πολλούς αποδέκτες, μέσω του οποίου αφενός καταγράφεται το έργο του υπουργείου Εργασίας, αφετέρου ξεκαθαρίζεται ότι κεντρικό ρόλο στο μέχρι τώρα έργο του υπουργείου διαδραματίζει το σχέδιο νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό. Που ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT